24СЕДАМ БАЧКА ТОПОЛА Обавештење пчеларима

28.06.2022

10:00

0

Autor: 24sedam

Ларвицидни третман реке Криваје и канала ће се изводити истог дана кад и адултицидни третман али у преподневним часовима

24СЕДАМ БАЧКА ТОПОЛА Обавештење пчеларима
Ilustracija - Copyright Pixabay

Обавештавамо Вас да ћемо на основу Вашег захтева од 23.06.2021. и уговора 404-58/2021-ИИИ-3 од 16.06.2021.у периоду од 28.06. до 07.07.2021. године, извршити третман систематског сузбијања одраслих форми комараца са земље на територији општине Бачка Топола у насељеним местима: Бачка Топола, Зобнатица, Карађорђево, Мали Београд, Бачки Соколац, Томиславци, Криваја, Горња Рогатица, Стара Моравица, Пачир, Панонија, Ново Орахово, Победа, Његошево, Светићево, Кавило, Средњи Салаш, Бајша, Богарош, Багремово, Гунарош и третман критичних приобалних зона око језера.

Ларвицидни третман реке Криваје и канала ће се изводити истог дана кад и адултицидни третман али у преподневним часовима. Третман одраслих форми комараца је планиран за дан 30.06.2021.у периоду између 20 -23 часа, уколико се стекну оптимални метеоролошки услови.У случају неодговарајућих метеоролошких услова, акција сузбијања комараца ће се померити за други термин , о чему ћете бити накнадно обавештени.

Биоцид који ће се применити у сузбијању одраслих форми комараца са земље је ДЕЛТАСЕЦТ 1,2 УЛВ.Третман ларви комараца ће се изводити биоцидом ЛАРВА СТОП ЗГ. Упозоравају се пчелари да је биоцид за третман одраслих форми комараца токсичан за пчеле, те је неопходно уклонити кошнице најмање 5 км, од места третирања. Дејсто биоцида траје 3 дана. 

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Општине Бачка Топола која је доделила средства.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike