24SEDAM ZRENJANIN Zrenjanin jedan od organizatora “Sportskog izazova” i deo “Evropske nedelje sporta”

21.09.2022

07:12

0

Autor: 24sedam

U našem gradu, od 23. do 30. septembra, biće održano osam sportskih i rekreativnih aktivnosti

24SEDAM ZRENJANIN Zrenjanin jedan od organizatora “Sportskog izazova” i deo “Evropske nedelje sporta”
zrenjanin profimedia-0570762947 - Copyright Profimedia

“Evropska nedelja sporta”, manifestacija pokrenuta od strane Evropske komisije s ciljem razvoja sporta i fizičke aktivnosti, organizuje se ove godine po osmi put u 40 evropskih zemalja i teritorija. Među učesnicima je i Srbija, a jedan od gradova priključenih organizaciji “Sportskog izazova” je i Zrenjanin. 

U našem gradu, od 23. do 30. septembra, biće održano osam sportskih i rekreativnih aktivnosti, uz učešće svih uzrasta, na više gradskih lokacija. Evropska nedelja sporta održava se pod sloganom #BeActive (“Budi aktivan”).

Manifestaciju u Zrenjaninu danas su najavili Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina, Jelena Domjeskov, samostalni stručni saradnik u organizaciji Crvenog krsta i Kristina Bačić, predsednica Saveza za školski sport grada Zrenjanina. 

Vukosava Đapić Atanacković rekla je da i ove godine organizaciju na nacionalnom nivou potpisuju Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta, a da je gradu Zrenjaninu pripala čast, ali i zadovoljstvo, od strane OKS da bude deo te organizacije.

- Svečano otvaranje biće održano u petak, 23. septembra, na Trgu slobode, kada počinju i sportsko-zabavni poligoni. Sutradan će biti održana “Trka za srećnije detinjstvo”, a potom slede svakodnevne sportske i rekreativne aktivnosti, sve do 30. septembra - rekla je Đapić Atanacković i zahvalila se svim institucijama koje učestvuju u realizaciji, a pre svega sportskim klubovima, Savezu za školski sport, Savezu pedagoga fizičke kulture, kao i Crvenom krstu grada Zrenjanina.  

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike