24SEDAM ZRENJANIN Radovi na zameni vodovodne mreže, Grad nabavlja cisterne za pijaću vodu

03.08.2022

08:23

0

Autor: 24sedam

Pomenuti radovi izvode se u sklopu projekta „Prve faze rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu“

24SEDAM ZRENJANIN Radovi na zameni vodovodne mreže, Grad nabavlja cisterne za pijaću vodu
zrenjanin profimedia-0528632263 - Copyright Profimedia

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura obišao je danas, zajedno sa svojim saradnicima i predstavnicima JKP “Vodovod i kanalizacija”, radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u Prizrenskoj ulici u naselju Šumica, gde će, između ostalog, biti zamenjene cevi stare više od 50 godina.

Pomenuti radovi izvode se u sklopu projekta „Prve faze rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu“, a gradonačelnik je rekao da se vodilo računa o tome da se vodovodna mreža najpre zameni u onim mesnim zajednicama gde je i najstarija. 

- Radi se ovde u naselju “Šumica”, a izvođeni su i radovi u naselju “Ruža Šulman” i do kraja godine radiće se u još tri mesne zajednice. Sredstva smo obezbedili od Vlade Republike Srbije, blizu 520 miliona i još dodatnih 60 miliona od AP Vojvodine, dakle, ukupna suma novca 580 miliona dinara za zamenu vodovodne mreže - objasnio je gradonačelnik. 

Napomenuo je i da zamena vodovodne mreže samo jedan segment projekta unapređenja sistema vodosnabdevanja na teritoriji grada Zrenjanina.

- Pored toga, kao što znate, pre manje od mesec dana u Vladi Republike Srbije potpisali smo ugovor sa investitorom koji će građanima Zrenjanina u prvom kvartalu 2024. godine isporučiti zdravu pijaću vodu i tada nijedan Zrenjaninac neće morati da kupuje flaširanu vodu - rekao je još.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike