24SEDAM ZRENJANIN Ministar Tomislav Momirović i gradonačelnik Simo Salapura otvorili još jedan deo obilaznice oko Zrenjanina

09.08.2022

08:12

0

Autor: 24sedam

Ministar Momirović je ukazao da su obilaznice ključne za izmeštanje svog teretnog saobraćaja iz grada

24SEDAM ZRENJANIN Ministar Tomislav Momirović i gradonačelnik Simo Salapura otvorili još jedan deo obilaznice oko Zrenjanina
Copyright opština zrenjanin

Vožnjom završenom trasom puta ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i gradonačelnik Zrenjanina Sima Salapura otvorili su danas još jedan deo obilaznice dužine 3,7 kilometara.

Investitor je preduzeće “Putevi Srbije” a vrednost radova 484,8 miliona dinara. Na predmetnoj deonici izgrađen je i najskuplji objekat na čitavoj trasi obilaznice - most preko reke Begej, i to je prvi novi most koji je Zrenjanin dobio posle pune tri decenije. Takođe, u okviru ove faze, izgrađene su i dve kružne raskrsnice i formiran potpuno nov ulaz u grad Zrenjanin, iz pravca severoistoka, što nam u narednom periodu daje mogućnost da u tom delu širimo grad i donosimo nove planske sadržaje.

Ministar Momirović je ukazao da su obilaznice ključne za izmeštanje svog teretnog saobraćaja iz grada i da one doprinose manjoj emisiji emisiju štetnih gasova, ali i da predstavljaju preduslov za razvoj industrije. 

Rekao je i da će na proleće početi izgradnja petog sektora, dužine 4 kilometara, što je poslednja deonica obilaznice, a čijim će završetkom sav teretni saobraćaj biti izmešten iz Zrenjanina. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike