24SEDAM RUMA Opština investirala 113 miliona dinara ove godine u modernizaciju JP "Komunalac"

07.10.2022

08:01

0

Autor: 24sedam

Direktor JP "Komunalac" Dragan Panić zahvalio se Opštini Ruma na velikoj podršci i odlučnosti da zaštitu zivotne sredine podigne na viši nivo

24SEDAM RUMA Opština investirala 113 miliona dinara ove godine u modernizaciju JP "Komunalac"
Copyright Opština Ruma

Javno preduzeće "Komunalac" upriličilo je danas smotru novih vozila koje je im je ove godine Opština Ruma kupila u cilju efikasnijeg rada. Reč je o do sada najvećem ulaganju Opštine Ruma, a za kupovinu nove mehanizacije izdvojeno je 113 miliona dinara.

U 2022. godini lokalna samouprava je kupila nove kamione, auto-podizač, specijalizovana vozila za prevoz otpada zivotinjskog porekla, kao i za prevoz zivotinja, traktor sa prikolicom, kamion cisternu za zalivanje drvoreda i pranje ulica, 57 kontejnera za seoske i gradske mesne zajednice, kosilice i drugu vaznu mehanizaciju za rad javnog preduzeća.

Predstavljanju novih vozila prisustvali su i predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić i načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić.

Opština Ruma
 

"Ono što smo obećali na početku godine da ćemo čuvati svoju zivotnu sredinu odnosno ulagati u ekologiju, to upravo sada pokazujemo praktičnim primerom. Da bi što efikasnije radilo naše komunalno preduzeće mi smo morali da ulozimo velika sredstva i za kratak vremenski period kupili smo praktično čitav pogon nove mehanizacije. Sada je na svima nama da još više napora učinimo kako bi se svest o vaznosti očuvanja zivotne sredine podigla na još viši nivo", izjavila je predsednica Ćirić i naglasila da je ovo velika investicija suštinski namenjena zaštiti zivotne sredine i unapređenju rada JP "Komunalac", jer je primarni cilj da naša opština bude čistija i zelenija.

Upravo iz tog razloga uskoro će početi i velika akcija ozelenjavanja rumske opštine.

"U planu je tokom novembra meseca sadnja 1.700 sadnica koje smo dobili u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu zivotne sredine, za pošumljavanje park šume Borkovac. Takođe najavljujem i sadnju drvoreda odnosno putnog pojaca na novom putu prema Inđiji, znači od Žarkovca, Putinaca prema Inđiji i prema jezeru Dobrodol, za tu namenu smo kupili preko 2.000 sadnica. Pored tog putnog pravca i na drugim putnim pravcima ka svim ostalim seoskim sredinama mi ćemo saditi drveće", kazala je predsednica Ćirić.

Direktor JP "Komunalac" Dragan Panić zahvalio se Opštini Ruma na velikoj podršci i odlučnosti da zaštitu zivotne sredine podigne na viši nivo.

"Izdvojeno je preko 113 miliona dinara da bi se nabavila sva ova mehanizacija, koja je bila neophodna da bi sve ono što radimo u toku godine kvalitetno, brzo, lakše i onako kako je predviđeno i uradili. Moram reći da deo nove mehanizacije mozemo koristiti i za čišćenje snega. Na auto-podizaču imamo mogućnost montiranja raonika sa posipačem soli što će nam svakako koristiti u narednom periodu. Takođe, za trakor smo uzeli još jedan raonik sa kojim ćemo čistiti manje površine i ulice drugog prioriteta", kazao je Panić.

Ovde nije kraj ulaganjima u JP "Komunalac", za narednu godinu planirana je i kupovina drobilice, pa će tako sav kabasti materijal, šut od rušenja kuća, moći da se usitni  i u formi grebanog asfalta iskoristi za nasipanje atarskih puteva.

"Na pretovarnoj stanici biće razvrstavan otpad tako da pravimo jednu lepu priču o ekologiji, zelimo da budemo primer i svim ostalim lokalnim samoupravama kako se vodi računa o zivotnoj sredini, jer je to zapravo preduslov za jedan zdrav zivot", ocenila je predsednica Ćirić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike