24SEDAM RUMA Održana 2. sednica Privrednog saveta u novom sazivu

15.09.2022

14:45

0

Autor: 24sedam

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić je istakla da je Ruma oduvek bila razvijeni privredni centar, ali da našu opštinu tek očekuje ekspanzija u privrednom smislu

24SEDAM RUMA Održana 2. sednica Privrednog saveta u novom sazivu
Opština Ruma - grb - Copyright Opština Ruma

U cilju unapređenja saradnje lokalne samouprave i privrednog sektora Privredni savet Opštine Rume od nedavno funkcioniše u proširenom sazivu i sada broji 16 članova. Danas je odrzana 2. sednica na kojoj je između ostalog razgovarano o trenutnoj privrednoj situaciji u našoj opštini, a privrednici su anketirani i o dostupnosti, kvalitetu i cenama komunalnih usluga.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić je istakla da je Ruma oduvek bila razvijeni privredni centar, ali da našu opštinu tek očekuje ekspanzija u privrednom smislu.

"Kada se završi izgradnja fruškogorskog koridora, brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica pa dalje prema Bosni i Hercegovini, Ruma koja se prirodno po svom geografskom polozaju nalazi na raskrsnici vaznih puteva tek onda na čvorištu novoizgrađenih, vaznih puteva koji spajaju istok i zapad, Ruma će postati veoma popularno mesto, razvijeni privredni centar", ocenila je predsednica Ćirić.

Kroz razgovore sa privrednim sektorom lokalnoj samoupravi je cilj da se stvori dobra privredna klima, sa zdravom konkurencijom, gde će na dobitku biti svi, a najviše radnici, kazala je predsednica Ćirić.

"Problem nedostatka radne snage i povećanje plata u privatnom sektoru bili su jedna od bitnijih tema današnjeg sastanka. Razvijena privreda i zdrava konkurencija usloviće porast zarada za radnike. Na nama je da privredi pomognemo sa infrastrukturom, ali i da kroz škole novim obrazovnim profilima, od zanata do IT sektora, omogućimo kompanijama koje posluju u našoj opštini što stručniji kadar", rekla je predsednica Ćirić.

Kada je reč o o dostupnosti, kvalitetu i cenama komunalnih usluga privrednici su čelnim ljudima Opštine Ruma uputili sugestije, ali izlozili i probleme sa kojima se suočavaju.

"Pre svega su bili zainteresovani za rad "Komunalca" odnosno pretovarne stanice za odvozenje otpada, naplatu komunalnih taksi, otpadnih voda. Sve su to teme koje su za njih, ali i za nas veoma vazne o kojima smo raspravljali i postigli neki dogovor i dalju saradnju koja je postojala od ranije. Pitali su za pristupne puteve, za magistralni cevovod, za problem otpadnih voda, čišćenje cevi, sve su to problemi koji su rešivi i koji su u nadleznosti nas, odnosno naših javnih preduzeća, koje mi mozemo i moramo kao lokalna samouprava da rešimo da bi ostvarili dobru saradnju", zaključila je predsednica Opštine Ruma.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike