24SEDAM Zatvaranje divljih deponija širom rumske opštine

27.08.2022

14:56

0

Autor: 24sedam

Do sada su očišćene deponije u Donjim Petrovcima, Žarkovcu, Putincima i Klenku, a danas je očišćena deponija u Vognju

24SEDAM Zatvaranje divljih deponija širom rumske opštine
Copyright Opština Ruma

„Kao što sam i obećala, počistićemo i zatvoriti sve divlje deponije“, poručila je predsednica Opštine Ruma sa svog zvaničnog facebook naloga.

Do sada su očišćene deponije u Donjim Petrovcima, Žarkovcu, Putincima i Klenku, a danas je očišćena deponija u Vognju.

„Deponija je očišćena i u narednom periodu će biti obezbeđena i zatvorena. A kako ne bi dolazilo do onog što smo ranijih godina imali, da se u kratkom vremenskom roku očišćene deponije nesavesnim ponašanjem građana ponovo napune, postavićemo video nadzor i kazniti počinioce. Uz pomoć ministarke Irene Vujović i Ministarstva zaštite zivotne sredine u  narednim danima čistimo i zatvaramo divlje deponije u Kraljevcima i Dobrincima i postavljamo video nadzor“, istakla je predsednica Ćirić.

„Postavljene su table na kojima piše da je zabranjeno bacanje smeća. Apelujem na sve građane da se ponašaju  odgovorno i da smeće odlazu na pravilan način. Sva sela u našoj opštini dobiće dodatne kontejnere, a za kabasti otpad moguće je pozvati JP „Komunalac““, pojasnila je predsednica Ćirić.

„Opština Ruma radi na očuvanju i zaštiti zivotne sredine! Modernizacija mehanizacije u JP „Komunalac“ obezbediće nam još efikasnije odvozenje smeća na regionalnu deponiju, te još jednom apelujem na sve moje sugrađane da se ponašaju odgovorno prema svojoj zivotnoj okolini, kako bismo svi zajedno učestvovali u naporima za lepšu, čistiju i zeleniju Opštinu Ruma“, zaključila je predsednica Opštine Ruma.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike