24SEDAM ZRENJANIN Na glavnom gradskom trgu večeras je svečano otvoren Evropski šampionat za raketne modelare

18.08.2022

19:30

0

Autor: 24sedam

Svečanom otvaranju prisustvovali su takmičari iz dvanaest zemalja

24SEDAM ZRENJANIN Na glavnom gradskom trgu večeras je svečano otvoren Evropski šampionat za raketne modelare
Copyright Opština Zrenjanin

Defileom učesnika iz dvanaest zemalja, među kojima i Srbije, i prigodnim programom na glavnom gradskom trgu večeras je svečano otvoren Evropski šampionat za raketne modelare.

Svečanom otvaranju prisustvovali su takmičari iz dvanaest zemalja - juniorske i seniorske kategorije iz cele Evrope, kao i sportski stručnjaci i delegati  iz Svetske vazduhoplovne federacije.

Sve njih pozdravio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura koji je rekao da je veliko zadovoljstvo zajedno sa Vazduhoplovnim savezom Srbije organizovati ovo takmičenje u našem gradu.

- Grad Zrenjanin je prošle godine proglašen za Evropski grad sporta i zbog toga ni malo ne čudi što je i sada domaćin jednog ovako značajnog takmičenja koji ima i međunarodni karakter, ali i takmičenja koje okuplja veliki broj takmičara u svim uzrastima. Posebno je zadovoljstvo kada u našem gradu imamo i sportska borilišta koja odgovaraju standardima za organizaciju velikih međunarodnih takmičenja, kao što je u ovom slučaju Aradac, ali, takođe nam je drago da imamo dobru saradnju sa više granskih saveza, a što naravno rezultira da mi ovde u Zrenjaninu našu sportsku infrastrukturu poboljšavamao i ujedno gradimo partnerstvo sa različitim sportskim asocijacijama  – rekao je gradonačelnik i svima poželeo da se u našem gradu osećaju lepo i da ponesu najlepše uspomene sa ovog takmičenja i našeg grada, a organizatorima je poželeo lepo vreme i dobre rezultate.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike