24SEDAM ČOKA Potpisan memorandum o saradnji na aktivnostima sertifikacije vrbičkog belog luka

17.06.2022

18:15

0

Autor: 24sedam

Udruženje poljoprivrednih proizvođača “Vrbički beli luk” ima dvadeset pet članova

24SEDAM ČOKA Potpisan memorandum o saradnji na aktivnostima sertifikacije vrbičkog belog luka
Beli luk - Copyright Pixabay

Dokument “Memorandum o saradnji na aktivnostima sertifikacije vrbičkog belog luka sa zaštićenim imenom porekla”, potpisali su predstavnici Udruženja “Vrbički beli luk”, kao i predstavnici organizacije “Original Srbija” i Opštine Čoka. Ovaj sporazum ima za cilj da poveže zainteresovane strane u kreiranju dugoročnog i održivog partnerstva.

Udruženje poljoprivrednih proizvođača “Vrbički beli luk” ima dvadeset pet članova. “Sa ukupno šezdeset hektara zemlje možemo da dobijemo 360 tona belog luka godišnje, kaže poljoprivrednik Robert Koso.

- Ovaj korak je falio da bismo završili ceo posao. Koliko će to značiti, sve zavisi od toga koliko ćemo zaraditi. To će članovi najviše ceniti.

Lokalna samouprava pomaže Udruženje “Vrbički beli luk”  šest godina, od njegovog osnivanja, kroz dodelu sredstava u okviru konkursa, kaže predsednica Opštine Čoka Stana Đember.

- Taj proizvod je brend, ima svoj kvalitet, ima svoje geografsko poreklo i u poplavi danas svega što imamo, prodaju se neki proizvodi koji nemaju taj kvalitet. Ovo je pravo osveženje i samo još jedna naznaka da će taj trud da se isplati, da će doneti novčanu dobit i da će biti satisfakcija ovim vrednim ljudima koji žive i rade u Vrbici.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Čoka koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike