24SEDAM PANČEVO Izložba fotografija "Pariske i beogradske lepotice" od 12. decembra

11.12.2022

15:20

0

Autor: 24sedam

Ova izložba nije prosti zbir tih mojih iskustava, već novo viđenje sveta koji volim i lepote kojom sam okružen

24SEDAM PANČEVO Izložba fotografija "Pariske i beogradske lepotice" od 12. decembra
Copyright Printscreen/YouTube

Izložba fotografija "Pariske i beogradske lepotice", Gorana Musića biće predstavljena u Foajeu Kulturnog centra Pančeva, od 12. do 26. decembra. Svi zainteresovani mogu doći na otvaranje izložbe u ponedeljak, 12. decembra, u 19.00 sati.

Serija fotografija na temu erotike fasada plod je dugogodišnjeg rada potvrđenog dobrim prijemom tri izložbe: „Beograd iz mog ugla” (2000, Galerija „Glas”, Beograd), „Lica od kamena” (2003, Galerija Francuskog instituta, Beograd) i „Pariske lepotice” (2020, Galerija „Atrijum”, Biblioteke grada Beograda). Tema prve izložbe bio je vizuelni utuk onima koji misle da je moj rodni grad ružan, druga je bila poređenje dekoracija beogradskih i pariskih fasada (bez takmičenja), dok je treća bila posvećena lepoti žena, viđenoj na pariskim ulicama.

Ni u kom slučaju ovo nije puki „fotografski spisak” – šta sam to na terenu video – već moj doživljaj teme, izražen tehnikom koju sam koristio i na prethodnim izložbama. Sve fotografije su očišćene od parazitskih primesa, uklonjeno je sve što smeta, a nažalost neizlečiva je boljka svih svetskih gradova: grafiti, žice, klima-uređaji...

Ova izložba nije prosti zbir tih mojih iskustava, već novo viđenje sveta koji volim i lepote kojom sam okružen.

Promo/ Grad Pančevo
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike