24SEDAM PANČEVO Gradonačelnik najavio putnički saobraćaj do Beograda železnicom

04.11.2022

20:15

0

Autor: 24sedam

Grad Pančevo ozbiljno pristupa jednoj ovakvoj temi i već duže vreme radi na uspostavljanju železničkog saobraćaja između Pančeva i Beograda, rekao je Stevanović

24SEDAM PANČEVO Gradonačelnik najavio putnički saobraćaj do Beograda železnicom
Copyright Printscreen/YouTube

Posle problema oko autobuskog prevoza na relaciji Pančevo – Beograd i najave Pantransporta o enormnom povećanju cena za studente, ipak je danas došlo do dogovora između rukovodstva ovog najvećeg privatnog autobuskog prevoznika i gradonačelnika Pančeva Aleksandra Stevanovića, tako da će mesečna karta za studente ubuduće iznositi 3.900 dinara, a Grad će i dalje regresirati studentski prevoz u iznosu od 2.000 dinara.

S tim u vezi, gradonačelnik Stevanović najavio je od iduće godine mogućnost železničkog, znatno jeftinijeg, saobraćaja na relaciji Pančevo – Beograd.

-Grad Pančevo ozbiljno pristupa jednoj ovakvoj temi i već duže vreme radi na uspostavljanju železničkog saobraćaja između Pančeva i Beograda. Uspostavljanje železničkog saobraćaja između dve jedinice lokalne samouprave ima svoje određene zakonske okvire, a mi ćemo unutar njih da se uklopimo i nadam se da ćemo vrlo brzo imati uspostavljenu liniju koja će se u budućnosti zvati Panvoz, što sam više puta i najavljivao sa skupštinske govornice. Pančevo će od Srbija – voza iznajmiti kompoziciju i to će biti prvi ugovor ovakvog tipa u Srbiji, s obzirom na to da svim vozovima koji danas funkcionišu, upravlja Srbija– voz – rekao je Stevanović, podsećajući da, nažalost, Beovoz više ne postoji, još od 2010. godine, tako da će se oformiti Panvoz, koji će biti pančevački voz, i koji bi išao na relaciji Pančevo-Vojlovica do Beograda preko Dunava.

-Videćemo kakva će biti krajnja ponuda Infrastruktura železnice. Mi se nadamo da ćemo moći da dođemo do Prokopa. U samom početku bili bismo zadovoljni i da dođemo do Dunav stanice, to jest, perona koji se tamo nalazi. U budućnosti ćemo se truditi da taj železnički saobraćaj bude što češći i da ga bude što više, kako bi svim našim sugrađanima omogućili lakši transport do Beograda i da izbegnu gužve koje su prisutne u drumskom saobraćaju – napomenuo je gradonačelnik Stevanović, podsećajući da Grad Pančevo na tome radi godinama i da se nada da će tokom 2023. godine ideja Panvoza biti realizovana, ubrzo nakon rešavanja pravnih pitanja.

Aleksandar Stevanović je podsetio i na reči direktora Srbija-voza, koji je „rekao da će se to desiti u nedeljama koje su pred nama, ali je takođe stavio jednu ogradu na svoju izjavu. Da, desiće se u nedeljama ali čim razrešimo neka pravna pitanja.“

Što se tiče broja polazaka, i to će zavisiti od dogovora sa Infrastrukturom železnice i Srbija – vozom, a predlog Infrastrukture železnice može se očekivati u narednih desetak dana, najvio je gradonačelnik Stevanović.

Promo/ Grad Pančevo
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike