24SEDAM PANČEVO Održana 22. sednica Skupštine grada

15.07.2022

19:15

0

Autor: 24sedam

Prva tačka dnevnog reda ticala se predloga Plana razvoja grada za period 2022-2028. godine, strateškog dokumenta kojim se definiše razvoj Grada Pančeva u narednih sedam godina

24SEDAM PANČEVO Održana 22. sednica Skupštine grada
Copyright Printscreen/YouTube

Danas, 15. jula održana je 22. sednica Skupštine grada Pančeva u ovom sazivu kojoj je predsedavao Tigran Kiš, predsednik Skupštine grada. Na ovoj sednici pred odbornicima se našlo preko 60 tačaka dnevnog reda među kojima je najzanimljivija ako ne i najvažnija odluka o važnom strateškom dokumentu kojim se definiše razvoj Grada u narednih sedam godina.

Prva tačka dnevnog reda ticala se predloga Plana razvoja grada za period 2022-2028. godine, strateškog dokumenta kojim se definiše razvoj Grada Pančeva u narednih sedam godina.

Maja Vitman, gradska menadžerka, obrazlažući ovaj strateški dokument napomenula je da je to dokument od najveće važnosti za Grad Pančevo i da se njime definišu, kako sadašnje stanje tako i sve buduće aktivnosti ali i vizija razvoja Grada i naravno, svi javni poslovi od interesa za građane Pančeva i naseljenih mesta. Po njenim rečima, u odnosu na prethodni period, u Pančevu se privreda oporavila, zapošljavanje više nije problem a Pančevo postaje grad budućnosti.

– Danas u Pančevu ne radi samo onaj koji ne želi i nama, kao gradskoj vlasti, najvažnije je dalje ulaganje u obrazovanje, promovisanje tehničkih škola, ali i Gimnazije i svih ostalih smerova uz, ulaganje u zdravstvo, školstvo, konstantno smanjenje liste čekanja u vrtićima, unapređenje komunalnog sektora, što je rezultat politike iza koje stoji Srpska napredna stranka sa svojim predsednikom. Grad će nastaviti dalje takvim razvojem, kroz realizaciju projekata, srednjoročnih planova i akcionih planova definisanih ovim dokumentom – naglasila je Maja Vitman.

Slobodan Mijailović, član Koordinacionog tima koji stoji iza Plana razvoja, prisutnima je predstavio najvažnije tačke ovog dokumenta: privredni i socijalni razvoj, infrastruktura, zaštita životne sredine, komunalna delatnost i programsko budžetiranje uz veoma značajnu novinu, mogućnost monitoringa, praćenja ostvarenih rezultata koju, za razliku od prethodnih sličnih dokumenata, ovaj Plan razvoja uvodi kao obaveznu stavku.

Odbornici su, kroz drugu tačku dnevnog reda usvojili i Plan generalne regulacije za sektor 8, Petrohemija-Azotara-Rafinerija, u naseljenom mestu Pančevo.

Direktor JP „Urbanizam“ Slave Bojadžijevski je naglasio važnost i kompleksnost ovog dokumenta pošto se njime definiše dalji razvoj južne industrijske zone i privrednih subjekata koji u njoj rade, uz zaštitu životne sredine, naravno.

Trećom tačkom dnevnog reda je izmenjena Odluka o izvršnim organima grada Pančeva što je, kako je napomenuo gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, iznuđena odluka, pošto je većnik Predrag Živković juče podneo da bi danas umesto Zdenke Jokić bio imenovan za v. d. direktora JKP „Grejanje“ na godinu dana.

Kroz objedinjenu raspravu, Skupština grada Pančeva je na ovoj sednici razrešila bivše i imenovala nove članove školskih odbora svih osnovnih i srednjih škola koje rade na teritoriji Grada Pančeva.

Promo/ Grad Pančevo
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike