24SEDAM PANČEVO NIU „Libertatea“ obeležila 75 godina od pokretanja beletristike na rumunskom jeziku

13.12.2022

13:10

0

Autor: 24sedam

Za sedam i po decenija u Libertatei je objavljeno više od 1.100 naslova

24SEDAM PANČEVO NIU „Libertatea“ obeležila 75 godina od pokretanja beletristike na rumunskom jeziku
Copyright Printscreen/YouTube

NIU „Libertatea“ iz Pančeva obeležila je značajan jubilej - 75 godina od pokretanja beletristike na rumunskom jeziku Izdavačke delatnosti Libertatea.

Za sedam i po decenija u Libertatei je objavljeno više od 1.100 naslova, što je zaista veliki uspeh. Uspeli su da promovišu autentično pisanje i rumunski književni jezik.

Za ovih 75 godina sarađivali su sa velikim piscima, ali su i podržavali mlade i talentovane autore, piše pancevoinfo.rs.

Drugi deo jubileja organizovan je u prostorijama NIU „Libertatea“ na kojem su se podsetili autora koji su tokom prethodnih 75 godina objavljivali svoje radove u okviru ove izdavačke kuće.

Uručene su i prigodne zahvalnice ranijih urednicima izdavačke delatnosti „Libertatee“, pre svega Vasu Barbu koji je bio urednik izdavačke delatnosti u periodu od 2001. do 2021. godine.

- Izabrana je i Najbolja knjiga u 2021. godine po mišljenju redakcije. Članovi žirija bili su prof. Dr Otilija Hedešan, dr Eufrosis Greoneant i dr Eva Iva Simon, koji su analizirali i pročitali sve knjige koje su objavljene prošle godine, rekla je Teodora Smoljan, urednica izdavačke delatnosti u NIU Libertatea.

U organizaciji obeležavanja jubileja pomoć su pružili i direktorka NIU „Libertatea“ Marijana Stratulat i glavni i odgovorni urednik „Libertatea“ Valentin Mik.

Promo/ Grad Pančevo
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike