24SEDAM PANČEVO Ulica cara Lazara od petka otvorena za saobraćaj

26.10.2022

09:40

0

Autor: 24sedam

Rekonstrukcija Ulice cara Lazara je najkapitalnija investicija u ovoj godini, pored tamiškog keja i gradskog parka

24SEDAM PANČEVO Ulica cara Lazara od petka otvorena za saobraćaj
Copyright Grad Pančevo

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva obišao je radove u Ulici cara Lazara, jednoj od najvažnijih saobraćajnica u gradu.

„Završava se prva faza rekonstrukcije Ulice cara Lazara. Prvi deo ulice nakon kompletne rekonstrukcije biće zvanično pušten za saobraćaj u petak. Trenutno se izvode radovi na izlivanju završnog sloja asfalta u delu ulice od Vojvode Radomira Putnika do Petra Preradovića, a sutra će se uraditi horizontalna signalizacija. Radovi se nastavljaju zatim u drugom delu ulice, a 7. decembar je predviđeni rok za završetak kompletnih radova u Ulici cara Lazara. Stanovnici Pančeva su čekali 50 godina da se ova ulica rekonstruiše“ izjavio je Stevanović nakon obilaska radova.

Rekonstrukcija Ulice cara Lazara je najkapitalnija investicija u ovoj godini, pored tamiškog keja i gradskog parka.

„Postojali su problemi na terenu, nije postojala usaglašenost između katastra pozemnih instalacija i realnog stanja, što je dovelo do pomeranja rokova za završetak radova, ali uspeli smo sve instalacije koje su pod zemljom, koje nisu vidljive, da unesemo u projekat,  da sve bude u skladu sa propisima i zakonom. Mislim da je vredelo čekati, jer će Ulica cara Lazara po završetku svih radova biti jedna od najlepših, ako ne i najlepša“ rekao je gradonačelnik Pančeva.

Vrednost ove investicije, koja je od velikog je značaja za Grad Pančevo je oko 230 miliona dinara s PDV-om. Projekat rekonstrukcije ulice se realizuje uz podršku Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, koja sufinansira projekat sa 50 posto sredstava, dok je drugih 50 odsto izdveno iz budžeta grada Pančeva.

Promo/ Grad Pančevo
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike