24SEDAM PANČEVO Završava se prva faza uređenja tamiškog keja

17.12.2022

09:33

0

Autor: 24sedam

Iz budžeta grada Pančeva izdvojeno je oko 385 miliona dinara za ove radove

24SEDAM PANČEVO Završava se prva faza uređenja tamiškog keja
Copyright Grad Pančevo

Maja Vitman, gradska menadžerka obišla je radove rekonstrukcije koji se izvode na tamiškom keju. Obeležavanje horizontalne signalizacije na novom parkingu iza silosa i pristupne saobraćajnice na keju, se i završava prva faza izvoćenja radova.

„Polako privodimo godinu kraju i veoma smo ponosni što godinu završavamo sa najvažnijim projektom za sve nas Pančevce, ali i posetioce grada Pančeva, a to je naša najkapitalnija investicija, odnosno rekonstrukcija Pančevačkog keja. U toku su radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije izgrađenog parkinga i pristupne saobraćajnice, 69 novih, uređenih parking mesta prema propisima, od toga četiri parking mesta za potrebe osoba sa invaliditetom. Ovim putem smo delimično rešili pitanje parkiranja u ovom delu grada. Kompletna ulica Trga Mučenika – Miladina Popovića i Keja Radoja Dakića je tema projektovanja koju trenutno spremamo i biće sprovedena početkom sledeće godine. Nakon izrade projekta ulica će biti kompletno rekonstrisana i rešiće se mnogi tekući problem. Svakako, sada definisanjem mesta za parkiranje, rešeni su dugogodišnji problemi nepropisnog parkiranja i ovim putem smo zaštitili i zelene površine. Na potezu parkinga izveli smo radove na kišnoj kanalizaciji i zaštiti instalacija gasa koje prolaze ispod pristupne saobraćajnice. Prilikom izgradnje parkinga nijedan deo zelene ili parkovske površine, kao ni drveća u okolini nije uklonjeno, kako su neki pisali po društvenim mrežama. Drugim rečima, nekadašnji divlji parking između dva postojeća drvoreda je kompletno uređen i priveden nameni“ naglasila je Maja Vitman i zahvalila se svim posetiocima keja koji su dali svoj doprinos.

Iz budžeta grada Pančeva izdvojeno je oko 385 miliona dinara za ove radove. U narednih nekoliko dana biće postavljen mobilijar na definisanim lokacijama, koji se odnosi na klupe i stubne kante na gornjem šetalištu duž pešačko-biciklističke staze i zelenoj površini.

Radovi na rekonstrukciji keja biće nastavljeni i naredne godine, prema unapred predviđenim fazama.

Promo/ Grad Pančevo
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike