24SEDAM ZRENJANIN Svečano dodeljene diplome “Vuk Karadžić”

12.07.2022

11:20

0

Autor: 24sedam

U protekloj školskoj godini, diplome “Vuk Karadžić” zaslužilo je 166 učenica i učenika u osnovnim i 99 u srednjim školama

24SEDAM ZRENJANIN Svečano dodeljene diplome “Vuk Karadžić”
Nova pravila za dobijanje Vukove diplome: Ilustracija - Copyright Opština Zrenjanin

Grad Zrenjanin organizovao je danas tradicionalni prijem i dodelu diplome “Vuk Karadžić” najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Zrenjanina u školskoj 2021-22. godini, a svečanost je ove godine održana u Kulturnom centru Zrenjanina. 

Počela je izvođenjem “Gaudeamus igitur”, studentske himne, u izvođenju zrenjaninskog  vokalnog kvarteta “Vita Brevis”.  

U protekloj školskoj godini, diplome “Vuk Karadžić” zaslužilo je 166 učenica i učenika u osnovnim i 99 u srednjim školama. Učenici su nagrađeni diplomama i prigodnim knjigama velikana naše književnosti, a Grad Zrenjanin, u saradnji s Javnom ustanovom “Sportski objekti” omogućio im je, kao i prethodnih nekoliko godina, da besplatno posećuju gradske bazene do kraja ove godine.  

Učenike, njihove nastavnike, profesore i roditelje koji su prisustvovali svečanosti, pozdravili su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i načelnica Školske uprave za Banat Snežana Oluški Vlačić. 

Gradonačelnik je poručio učenicima, dobitnicima diploma “Vuk Karadžić”, da “ko je nad knjigom savijen bio, u životu je koračao uspravno“ i da imaju mnogo razloga da u narednom periodu i u novom životnom dobu, koračaju uspravno i ponosno. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike