24SEDAM STARA PAZOVA U nedelju adventni humanitarni koncert u Slovačkoj evangeličkoj crkvi

02.12.2022

09:14

0

Autor: 24sedam

Događaj ima za cilj da svi zajedno proslavimo period pre Božića, period adventa i da kroz pesmu i lepe reči pripremimo svoje duše za najradosniji hrišćasnki praznik

24SEDAM STARA PAZOVA U nedelju adventni humanitarni koncert u Slovačkoj evangeličkoj crkvi
Rtv Stara Pazova (2) - Copyright Printskrin/Jutjub/ Rtv Stara Pazova

Da muzika spaja ljude, dokazaće se još jednom koncertom koji će se u nedelju 4. decembra od 18 časova organizovati u Slovačkoj evangeličkoj crkvi u Staroj Pazovi. Naime to je ekumensko-humanitarni koncert jer će ga uveličati predstavnici i evangeličke i katoličke i pravoslavne crkve. Ulaz će biti besplatan ali će ljudi moći da ostave dobrotvoran prilog koji je namenjen deci u Africi. Ove godine će učestvovati dva hora, iz evangeličke crkve hor "Tilija" i iz rimokatoličke crkve iz Zemuna hor "Sveta Cecilija" kao i operski pevač iz Obrenovca.

Događaj koji ima tradiciju dugu 10 godina, ima za cilj da svi zajedno proslavimo period pre Božića, period adventa i da kroz pesmu i lepe reči pripremimo svoje duše za najradosniji hrišćasnki praznik.

18. decembra će se održati i Božićni bazar u Parohijskom domu gde će svoje rukotvorine predstaviti žene, deca i osobe sa posebnim potrebama. To će biti ukrasi i predmeti koji se tiču Božića a prodavaće se i hrišćanska literatura. 10 posto od prodatog će takođe otići u humanitarne svrhe.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Stara Pazova koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike