24SEDAM STARA PAZOVA Sutra prvi dečji šah turnir u Starim Banovcima sa preko 150 učesnika

02.12.2022

09:12

0

Autor: 24sedam

Svečano otvaranje zakazano je za 10.30 časova a početak takmičenja je predviđen za 11 časova

24SEDAM STARA PAZOVA Sutra prvi dečji šah turnir u Starim Banovcima sa preko 150 učesnika
tarantula - Copyright ilustracija:pixabay

Dečji šahovski festival budućih šampiona 2022. biće održan sutra u Starim Banovcima u hotelu "River in". Ovo šahovsko takmičenje se organizuje prvi put pod pokroviteljstvom opštine Stara Pazova, turnir se rejtinguje kod FIDE (Svetske šahovske federacije) a podržali su i Šahovski savez Srbije i Šahovski savez Vojvodine.

Svečano otvaranje zakazano je za 10.30 časova a početak takmičenja je predviđen za 11 časova.Učestuju deca od 9 do 17 godina u četiri starosne grupe: 2013. i mlađi, 2011. i mlađi, 2009. i mlađi i 2005.-2008. Uz besplatnu kotizaciju, obezbeđeni su pehari, medalje i druge vredne nagrade za sve četiri grupe.  Koordinator takmičenja Aleksandar Mijić ističe da će čak 165 dece sutra igrati šah, što je i više nego odličan odziv, obzirom da se prvi put organizuje za decu.

Istakao je da je u martu staropazovačka opština ugostila najbolje šahiste sveta, pre mesec dana nas je čak posetio i predsednik Svetske šahovske federacije Arkadije Dvorkovič a ovo je treća organizacija koja ima za cilj da šah što više približi mlađoj populaciji, piše RTV Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Stara Pazova koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike