24SEDAM STARA PAZOVA Novopazovački "Šopalovići" najbolji na festivalu FETRA 2022

05.10.2022

09:27

0

Autor: 24sedam

Novopazovačka predstava “Putujuće pozorište Šopalović” imala je najbolju scenografiju kao i reditelja, Aleksandera Baka

24SEDAM STARA PAZOVA Novopazovački "Šopalovići" najbolji na festivalu FETRA 2022
Copyright RTV Stara Pazova

U organizaciji Sveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine i KUD-a  „Dr Borislav Jankulov“ iz  mesta Jaša Tomić, završen je 15. Festival tradicionalnih pozorišnih formi Vojvodine – FETRA, na kome su učestvovali i amateri iz Nove Pazove.

Žiri u sastavu: Simon Grabovac, predsednik i Vladimir Ris, član, svojim jednoglasnim odlukama dodelili su više priznanja od kojih je za posebno glumačko ostvarenje nagrada pripala Emiliji Deljanin za ulogu Sofije Subotić u predstavi “Putujuće pozorište Šopalović” AP “Mirko Tatalović – Ćira” iz Nove Pazove. Najbolju mušku ulogu ostvario je Jovan Miljević iz istog ansambla a najbolju žensku ulogu Ivana  Gašić Grbić, takođe glumica AP “Mirko Tatalović – Ćira” iz Nove Pazove.

Novopazovačka predstava “Putujuće pozorište Šopalović” imala je najbolju scenografiju kao i reditelja, Aleksandera Baka.  

Za najbolju pozorišnu predstavu na ovogodišnjoj FETRI proglašena je predstava “Putujuće pozorište Šopalović” AP “Mirko Tatalović – Ćira” iz Nove Pazove, piše RTV Stara Pazova.

Žiri je za Republički festival u Malom Crniću delegirao predstave “Na sav glas” AP “Đorđe Damjanov – Đekša” iz Jaše Tomića i “Putujuće pozorište Šopalović” AP “Mirko Tatalović – Ćira” iz Nove Pazove.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Stara Pazova koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike