Obim studentskih kredita ostaće isti: Oglasilo se i ministarstvo, najavljeno povećanje smeštajnih kapaciteta u domovima

10.12.2022

14:58

0

Autor: 24sedam

Ministarstvo prosvete objavilo je da će iznos studentskih kredita biti isti kao i ranije

Obim studentskih kredita ostaće isti: Oglasilo se i ministarstvo, najavljeno povećanje smeštajnih kapaciteta u domovima
studenti/ilustracija - Copyright Profimedia/Pixabay

Povodom informacije koja se pojavila u javnosti o smanjenom broju studentskih kredita za ovu školsku godinu, Ministarstvo prosvete je izdalo saopštenje za sve studente koji su konkurisali za ovaj vid podrške da će ona biti obezbeđena u istom obimu kao i prethodnih godina.

Nakon objavljene preliminarne liste i juče usvojenog budžeta Republike Srbije za 2023. godine, ministar je izdao nalog komisiji za kredite da u hitnom zasedanju objavi proširenu preliminarnu listu do srede 14. decembra 2022. godine, u skladu sa uvećanim finansijskim sredstvima i u skladu sa zakonskom procedurom.

- Prioritet Ministarstva jesu učenici i studenti i podrška njihovom obrazovanju. Drago mi je da novim budžetom održavamo kontinuitet i u dodeli stipendija i kredita koji je važan za celokupno društvo - rekao je ministar prosvete Branko Ružić i dodao da su sve aktivnosti prethodnih godina bile
usmerene u tom cilju.

On je dodao da se intenzivno radi i na povećanju smeštajnih kapaciteta u studentskim domovima.

- Pored uvećanih mesečnih iznosa za stipendije i kredite, intenzivno radimo na pripremi projekata kojima ćemo povećati smeštajne kapacitete i uslove u studentskim domovima, a predstoje nam velika ulaganja u izgradnju i opremanje fakulteta - rekao je ministar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike