24SEDAM STARA PAZOVA Klasje nastupilo na festivalu u Slovačkoj

22.08.2022

10:24

0

Autor: 24sedam

Folklorni ansambl je u okviru svojih nastupa, izveo koreografije sa tradicionalnim pesmama i igrama staropazovačkih Slovaka

24SEDAM STARA PAZOVA Klasje nastupilo na festivalu u Slovačkoj
Copyright RTV Stara Pazova

Članovi FA Klasje i Udruženje pazovačkih žena pri SKUD Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove su prethodnog vikenda učestvovali na 25. folklornom festivalu u Hrušovu, u Slovačkoj.

Pored narodnih pesama, igara i nošnje, na festivalu koji čuva od zaborava stare zanate i narodnu umetnost, predstavljeni su upravo i stari zanati, kao i gastronomski specijaliteti južne Slovačke. Pazovačke žene su prikazale  ručne radove i delove narodne nošnje, i na licu mesta prezentovali posetiocima kako se veze i plete.

Folklorni ansambl je u okviru svojih nastupa, izveo koreografije sa tradicionalnim pesmama i igrama staropazovačkih Slovaka a samim tim predstavili i opštinu Stara Pazova.  Pored Staropazovčana, iz Srbije će na festivalu je učestvovao i Dečji folklorni ansambl iz Kisača.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Stara Pazova koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike