24SEDAM ŠABAC Uglješa Pavlović iz Šapca vicešampion Srbije

05.12.2022

15:48

0

Autor: 24sedam

Takmičenje je trajalo četiri dana i okupilo je sve najbolje plivače koje Srbija u ovom trenutku ima

24SEDAM ŠABAC Uglješa Pavlović iz Šapca vicešampion Srbije
Ilustracija - Copyright Unsplash

Zimsko pojedinačno i ekipno prvenstvo Srbije za juniore i u apsolutnoj konkurenciji, održano je prošlog vikenda u Novom Sadu, na kojem je nastupilo više od 280 plivača iz 37 klubova iz cele Srbije među kojima je bio i Uglješa Pavlović (2006), mlađi junior, član Plivačkog kluba „Delfin“ iz Šapca.

Takmičenje je trajalo četiri dana i okupilo je sve najbolje plivače koje Srbija u ovom trenutku ima.

Prvog dana takmičenja Uglješa Pavlović je nastupio u trci na 100m delfin stilom u kojoj je osvojio drugo mesto i srebrnu medalju i tako postao vicešampion Srbije sa vremenom 58,09. Toga dana plivao je Uglješa još jednu trku, 50m kraul i sa rezultatom od 25,43 zauzeo je 16. mesto od 48.plivača.

Drugog dana takmičenja Uglješa Pavlović se nadmetao i u trci na 100m kraul u kojoj je sa rezultatom 55,91 osvojio14. mesto od 49 plivača.

Trećeg dana takmičenja plivalo se na 100m mešovito a Uglješa Pavlović je isplivao stazu za 1:04,16 što mu je donelo 11. mesto od 28 plivača.

Četvrtog dana takmičenja Uglješa Pavlović je ponovo plivao odlično i u trci na 50 metara delfin stilom, sa vremenom 26,38, osvojio treće mesto i bronzanu medalju u konkurenciji od 30 plivača.

– Ovo je veliki uspeh našeg plivača Uglješe Pavlovića koji je sa isplivanim ličnim rekordima nastupio u tri finala i osvojio dve medalje: srebrnu na 100m delfin, prvog dana, i bronzanu na 50m delfin četvrtog dana, Zimskog državnog prvenstva Srbije. Ovo je veliki uspeh i za naš Plivački klub „Delfin“ koji nastavlja da u Šabac donosi medalje sa svih plivačkih takmičenja – izjavio je Nebojša Poznanović Senka, predsednik kluba i jedan od trenera.

Sve čestitke Uglješa Pavlović i njegovom treneru Luki Poznanoviću. Bravo momci!

Šabačka publika imaće priliku da na delu vidi Uglješu Pavlovića na tradicionalnom „Delfin kupu“ koji će se održati 25. decembra na Šabačkom bazenu.

Stavovi izneti u podržanom medijskim projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike