24SEDAM ŠABAC Školica šaha u Biblioteci šabačkoj

06.12.2022

08:12

0

Autor: 24sedam

Broj prijavljenih se približio broju sto

24SEDAM ŠABAC Školica šaha u Biblioteci šabačkoj
Kakve veze imaju šah i zagađenje vazduha - Copyright Pixabay

Кažu da je šahovska igra umeće življenja, da su porazi u šahu opomena, pouka, upozorenje, a pobeda ohrabrenje, podrška, podsticaj. Кažu i da je šah koristan za svakog, a naročito za decu. Vođeni upravo time, predložili smo deci predškolskog i školskog uzrasta (bar u ovom trenutku)

Školicu šaha  koju smo nazvali „Biblišah“ jer su sve naše aktivnosti uvek povezane sa knjigom, uvek sa Bibliotekom. Tako je i ovaj put. Velika zainteresovanost dece nas je uverila da smo (kako bi se u šahu reklo) napravili dobar potez. Broj prijavljenih se približio broju sto.

Formirane su četiri grupe i 29. novembra smo započeli druženje. Škola je besplatna za sve polaznike i realizuje se u saradnji sa Šabačkim  šahovskim klubom na čelu sa predsednikom Miroljubom Merdovićem i saradnicima.

Na prvom susretu smo se upoznali međusobno, naučili osnovna pravila igre, čuli priču o istoriji šaha i diskutovali o tome da li je šah sport, nauka ili umetnost. Zaključili smo da je od svega po malo. Najzanimljiviji deo časa bile su šahovske partije koje smo odigrali uz pomoć iskusnih šahista i stručnih komentara.

Bez obzira da li su deca apsolutni početnici ili iskusni šahisti – svi su dobrodošli.

Stavovi izneti u podržanom medijskim projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike