24SEDAM STARA PAZOVA Završeno trodnevno polaganje male mature

29.06.2022

13:47

0

Autor: 24sedam

Preliminarni rezultati biće objavljeni 1. jula dok će 5. jula biti poznata konačna rang lista

24SEDAM STARA PAZOVA Završeno trodnevno polaganje male mature
Ilustracija - Copyright Pixabay

Završeno je trodnevno polaganje male mature u svim osnovnim školama u Srbiji. Prvog dana osmaci su polagali srpski jezik, zatim matematiku i trećeg dana kombinovani test. Poslednjeg dana smo posetili OŠ "Slobodan Savković" u Starim Banovcima kako bismo čuli od budućih srednjoškolaca utiske za protekla tri dana i kao što smo i očekivali, svi su uglavnom zadovoljni rezultatima.

Zbog smanjenog broja škola u kojima se polagala mala matura iz bezbednosnih razloga odnosno zbog čestih dojava podmetnutih bombi, starobanovčanima su se pridružili i vršnjaci OŠ "Vera Miščević" iz Belegiša. Direktor te škole Boris Beljin kaže da je sve proteklo u najboljem redu, s obzirom da su se prvi put spojile dve škole za polaganje male mature, piše RTV Stara Pazova.

Iz starobanovačke škole izašlo je 65 osmaka dok je u školi u Belegišu bilo njih 34. Ukupno 610 osmaka iz staropazovačke opštine ove godine je polagalo maturu, istakao je predsednik Aktiva direktora škola staropazovačke opštine Boško Milojević.

Preliminarni rezultati biće objavljeni 1. jula dok će 5. jula biti poznata konačna rang lista.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Stara Pazova koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike