Korona ne posustaje: Vanredna situacija ponovo produžena u ovom gradu

23.12.2020

07:56 >> 10:10

0

Na snazi ostaju sve mere koje je doneo republički Krizni štab

Korona ne posustaje: Vanredna situacija ponovo produžena u ovom gradu
Copyright Dom zdravlja Printscreen/Google Maps

Vanredna situacija koja je u Vlasotincu uvedena 12. novembra, najnovijom odlukom lokalnog Štaba za vanredne situacije, produžena je i ostaje na snazi do daljeg.

Broj pacijenata koji se javljaju u kovid ambulantu Doma zdravlja je u padu, a većina pacijenata dolazi na kontrolni pregled.

Poslednjih dana broj testiranih osoba manji je za dve trećine u odnosu na ranije, saopštavaju iz Štaba, a razlog je taj što se smanjuje broj pacijenata sa indikacijama za testiranje.

Tanjug/Zoran Žestić

– I pored opadajućih brojeva, štab je doneo odluku da vanredna situacija, uvedena 12.novembra i dalje ostaje na snazi – saopštavaju.

Na snazi ostaju sve mere koje je doneo republički Krizni štab, a u Vlasotincu će Vodovod i Komunalac nastaviti sa dezinfekcijom javnih površina, sa težištem na prilazne puteve i platoe ispred Doma zdravlja, zajedničkih prostorija u stambenim zgradama, kao i mesta ispred banaka i pošte.

Pročitajte još

Štab još jednom apeluje na sve građane da poštuju propisane mere epidemološke zaštite – nošenje zaštitnih maski, držanje propisane fizičke distance, a da za vreme novogodišnjih i božićnih praznika izbegavaju nepotrebna okupljanja.

Podsetimo, vanredna situacija u Vlasotincu proglašena je 12. novembra na 14 dana, ali je zbog povećanja broja zaraženih krajem novembra Štab odlučio da je produži, a na sednici 4. decembra, učinio je to opet.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Južne vesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike