24SEDAM RUMA: Ruma grad bez barijera

19.11.2022

16:17

0

Autor: 24sedam

Današnju posetu ministar Selaković je iskoristio za obilazak Ustanove Sportski centar

24SEDAM RUMA: Ruma grad bez barijera
Copyright Opština Ruma

Nikola Selaković ministar za rad, boračka i socijalna pitanja, Biljana Barošević, pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom i Slavica Marković, savetnica ministra, danas su posetili Rumu povodom uspešne realizacije projekta “Ruma grad bez barijera“. Cilj projekta je poboljšanje pristupačnosti osobama sa invaliditetom u dva objekta od javnog značaja u Rumi. Na objektu Ustanove Sportski centar postavljena je nova električna platforma “Liftboy 2” i fiksna čelična rampa. Od osnivanja Sportskog centra prošlo je već 30 godina, a lift nije postojao u ovoj zgradi, iako je preko potreban. 

Takođe, čelična rampa je postavljena i na glavnom ulazu u Gimnaziju “Stevan Puzić”, zgradi čiji ulaz koriste dve srednje škole u gradu i koje pohađa veliki broj đaka. 

Današnju posetu ministar Selaković je iskoristio za obilazak Ustanove Sportski centar. Ovo je bila prilika da se u Rumi sastanu i Tatjana Stojšić Petković, predsednica Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije, Bojana Gladović, predsednica Udruzenja paraplegičara Srema, Kristina Grbović iz Čačka, Dejana Bačko, Svetski prvak u tekvondou, koja trenira i streličarstvo. Obišli su i kuglanu koja se nalazi u sklopu Sportskog centra. Kuglanu koristi parastreličarsko udruzenje Ruma, te su Bojana Gladović i Dejana Bačko prisutnim gostima prezentovale streličarstvo za osobe sa invaliditetom.

U nastavku posete u Gradskoj kući odrzan je sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave na kojem se predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić zahvalila ministru Selakoviću i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na odličnoj saradnji i uspešno realizovanom projektu, koji će biti višestruko značajan za naše građane.

"Mi zelimo da Ruma bude opština za sve, da svi imaju identične uslove za zivot i da niko ne bude zapostavljen. Rampe su namenjene prvenstveno osobama sa invaliditetom koje koriste invalidska kolica, a sekundarni korisnici su naši stariji sugrađani i roditelji sa decom u kolicima", rekla je predsednica Ćirić.


Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike