24SEDAM RUMA Održana manifestacija "Kamp multikulturalizma" u Kikindi

05.07.2022

10:56

0

Autor: 24sedam

Osnovna ideja projekta je pružanje prilike učenicima srednjih škola sa teritorije cele Vojvodine da se u okviru dva četvorodevna kampa druže, međusobno upoznaju i nadmeću

24SEDAM RUMA Održana manifestacija "Kamp multikulturalizma" u Kikindi
Kamp multikulturalizma - Copyright Opština Ruma

Manifestacija „Kamp multikulturalizma“ u koorganizaciji Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, organizovana je u periodu od 22.6 do 29. 6. 2022. godine u Kikindi. Na ovom edukativno-rekreativnom kampu učenika srednjih škola Vojvodine ove godine učestvovala je i SSŠ "Branko Radičević" iz Rume.

Osnovna ideja projekta je pružanje prilike učenicima srednjih škola sa teritorije cele Vojvodine da se u okviru dva četvorodevna kampa druže, međusobno upoznaju i nadmeću u popularnim igrama veštine, spretnosti i znanja. Ekipe su mešovite, iz raznih škola te se veza između učenika ostvaruje kroz timski rad u ekipama.

U drugom terminu kampa sa SSŠ “Branko Radičević“ iz Rume takmičila su se deca iz STŠ iz Bačke Topole, Gimnazija iz Ruskog Krstura, Gimnazija iz Bačkog Petrovca, Gimnazija za talentovane učenike iz Subotice, Poljoprivredna škola iz Bača i Baletska škola iz Pančeva.

Brankovu školu predstavljali su učenici Tadija Vukmanović 2U (kapiten crvene ekipe koja je pobedila i osvojila nagradno putovanje na jesen), Dragana Kalanj 2P (zuta ekipa-drugo mesto), Bojana Ravnjaković 2P (plava ekipa-treće mesto) u zelenoj ekipi Lazar Karanović 2U, Vanja Ristić 2P i Nenad Živković 2P ( nagrada za Ferplej ekipu i nagradno putovanje na jesen) i odlična Tijana Vukmanović 2P kapiten ljubičaste ekipe (peto mesto). Učenici su članovi Kluba K i putovanje u Kanjizu je bila nagrada za angazovanje u vannastavnim aktivnostima.

Ekipu SSŠ „Branko Radičević“ Ruma, vodila prof. Danijela Dragojević.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike