24SEDAM RUMA Obaveštenje Odeljenja za urbanizam i građenje

27.06.2022

19:45

0

Autor: 24sedam

Izveštaj sa ocenom Studije o proceni uticaja na životnu sredinu i predlogom Odluke, tehnička komisija će dostaviti nadležnom organu

24SEDAM RUMA Obaveštenje Odeljenja za urbanizam i građenje
Opština Ruma - grb - Copyright Opština Ruma

Odeljenje za urbanizam i građenje Opštinske uprave opštine Ruma, na osnovu člana 20. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („Sl. Glasnik RS“, broj 135/04 i 36/2009) objavljuje obaveštenje o podnetom zahtevu za davanje saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu.

1. Nosilac projekta "Meltal" d.o.o. Ruma, Vladimira Nazora br. 98 Ruma, podneo je Zahtev za davanje saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta "Postrojenje za upravljanje neopasnim otpadom ( skladištenje i tretman neopasnog otpada) na k.p. 6854/1 KO Ruma, Opština Ruma.

2. Obrađivač Studije je “Tehnikum" doo Vrnjci, Vrnjačka Banja, Izvorska 1.

Predmetna Studija sadrži: podatke o nosiocu projekta, projektni zadatak, zakonsku regulativu, opis lokacije na kojoj se planira izvođenje projekta, opis projekta, prikaz glavnih alternativa koje je nosilac projekta razmatrao, prikaz stanja životne sredine, opis mogućih značajnih uticaja projekta na životnu sredinu, procenu uticaja na životnu sredinu u slučaju udesa, opis mera predviđenih u cilju sprečavanja, smanjenja i gde je to moguće, otklanjanja svakog značajnijeg štetnog uticaja na životnu sredinu, program praćenja uticaja na životnu sredinu, prikaz opasnih materija, netehnički prikaz podataka navedenih u studiji, grafičke priloge i prateću dokumentaciju.

3. Javni uvid Studije održaće se u periodu od 29.06.2022 18.07.2022. god. svakog radnog dana od 11 15 časova, u prostorijama Odeljenja za urbanizam i građenje Opštinske uprave opštine Ruma, u Rumi ul. Orlovićeva br.5, soba br. 24.

4. Zainteresovana pravna i fizička lica, svoja mišljenja, i predloge u vezi sa Studijom mogu dostaviti u pismenoj formi na adresu Odeljenja za urbanizam i građenje, u vreme trajanja javnog uvida.

5. Javna prezentacija i javna rasprava o Studiji održaće se 19.07.2022. god. u prostorijama ovog Odeljenja sa početkom u 12 časova.

Zasedanje tehničke komisije obaviće se uz učešće operatera. Radu komisije mogu prisustvovati sva fizička lica i predstavnici pravnih lica koji su u toku trajanja javnog uvida svoja mišljenja i predloge u pismenoj formi dostavili nadležnom organu.

Izveštaj sa ocenom Studije o proceni uticaja na životnu sredinu i predlogom Odluke, tehnička komisija će dostaviti nadležnom organu, koji će u konačnom postupku doneti odluku o davanju saglasnosti na Studiju, ili odluku o odbijanju Zahteva za davanje saglasnosti, o čemu će javnost biti naknadno obaveštena.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike