24SEDAM ŠABAC Otvoren trening centar na Letnjikovcu

03.06.2022

19:42

0

Autor: 24sedam

Ovom prilikom prezentiran je plan i program rada, a u okviru toga uvaženom skupu su se obratili pominjani visoki gosti

24SEDAM ŠABAC Otvoren trening centar na Letnjikovcu
Šabac/Ilustracija - Copyright Profimedia

Otvoren trening centar na Letnjikovcu, u prisustvu zamenice ambasadora Republike Austrije sa saradnicima predsednika Skupštine Grada Šapca Nemanje Pajića, načelnika Mačvanskog okruga Vladana Krasavca, njihovih saradnika i brojnih gostiju. Trening centar Šabac nastao je kroz SEED Step dva-tri program „Podrška razvoju obrazovanja i zapošljavanja“ uz finansiranje Austrijske razvojne agencije i Grada Šapca.

Ovom prilikom prezentiran je plan i program rada, a u okviru toga uvaženom skupu su se obratili pominjani visoki gosti. Zamenica ambasadora Republike Austrije Katrin Traunmuler zahvalila se svima na dobroj saradnji, a posebno čelnicima Grada. Podeljeni su sertifikati o završenim obukama nezaposlenim licima. Centar je dobro opremljen i pruža brojne mogućnosti polaznicima za različite obuke. Obezbeđuje i blisku saradnju sa poslodavcima, razmenu mišnjenja i poštovanje njihovih potreba. Ostvaruje veće jačanje saradnje i poverenja, radi stvaranja novih vrednosti i postizanja znanja.Predsednik Skupštine Grada Šapca.

Nemanja Pajić je potvrdio izuzetni značaj programa za sam Grad, koji je i aktuelan primer dobre prakse ali se i dalje nastavlja u težnji da odgovori na potrebe privrede Želimo da dobijemo obučenu radnu snagu koja će biti imperativ budućeg vremena. Ovo se posebno odnosi na mlade, potrebu razgovora i dogovora sa poslodabcima.

To je i veoma značajan uslov privlačenja novih investitora, pored već postignutih rezultata u razvojuinfrastrukture, rekao je između ostalog Pajić. Načelnik Mačvanskog okruga Vladan Krasavac izrazio je posebno zadovoljstvo što se na ovaj način otvaraju nove mogućnosti saradnje i postizanja viših rezultata sa svim lokalnim zajednicama u okruženju.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike