24SEDAM ŠABAC Zlatibor juče "sišao" u Šabac, turistička organizacija održala promociju na gradskom trgu

03.06.2022

12:00

0

Autor: 24sedam

Najposećeniji speleološki lokalitet u Srbiji je zlatiborska Stopića pećina sa preko 100.000 posetilaca godišnje

24SEDAM ŠABAC Zlatibor juče "sišao" u Šabac, turistička organizacija održala promociju na gradskom trgu
Zlatibor/Ilustracija - Copyright RINA

Povodom otvaranja letnje turističke sezone, Turistička organizacija Zlatibor održala je promociju na Gradskom trgu u Šapcu. Statistički podaci pokazuju da se turistički promet uvećao za 15 odsto u prva tri meseca ove godine u odnosu na isti period u toku prethodne godine, kao i da je broj noćenja stranih turista povećan za 5o opdsto.

Takođe, prema podacima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunkacija, svrstani smo među tri najposećenije planinske destinacije u toku prvomajkskih praznika. Najposećeniji speleološki lokalitet u Srbiji je zlatiborska Stopića pećina sa preko 100.000 posetilaca godišnje. Oko 20.000 ih je bilo u prva četiri meseca ove godine, kazao je Miloš Planić iz TO Zlatibor.

- S obzirom da je Zlatibor postao jedan od vodećih centara sportskog turizma u ovom delu Evrope i da se na njemu za važna takmičenja pripremaju poznate sportske ekipe regiona (u toku godine ovde ih boravi preko 100), zlatiborska opština Čajetina ove godine dala je dodatnu podršku. Uskoro kreće izgradnja spotskog parka koje će sadržati više od 15 fudbalskih terena na otvorenom sa svim pratećim sadržajima. Imali smo nagradnu igu u Šapcu koja se odvijala preko instagrama, ali su posetioci štandova imali priliku da zavrte točak sreće na tabletu i dobijali ulaznice za lokalitet, spa centre, ručak u restoranu i ostalo - dodaje Planić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike