24SEDAM STARA PAZOVA Održana tribina "Na maturu bez automobila"

12.05.2022

12:56

0

Autor: 24sedam

Tribina je obuhvatila maturante Gimnazije, Ekonomsko-trgovinske i Tehničke škole

24SEDAM STARA PAZOVA  Održana tribina "Na maturu bez automobila"
Copyright rtvstarapazova.rs

Pred proslavu mature i maturske večeri učenici završnih godina srednjih škola u Staroj Pazovi  imali su priliku da budu deo predavanja u okviru kampanje pod nazivom "Na maturu bez automobila".

Osnovni cilj tribine, koju je organizovala Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa lokalnim Savetom za bezbednost saobraćaja i Policijom, je da se maturantima ukaže da na maturu ne treba ići kolima, zbog očekivane konzumacije alkohola. Istaknut je i značaj vezivanja sigurnosnog pojasa kao i ne  korišćenja mobilnog telefona dok vozimo. 

Tribina je obuhvatila maturante Gimnazije, Ekonomsko-trgovinske i Tehničke škole a njen posebno važan deo bilo je i iznošenje životne priče novinarke Dee Đurđević, koja je 2019. godine doživela tešku saobraćajnu nezgodu, prebrodila 21 operaciju i danas je osoba sa invaliditetom koja otvoreno govori o tome šta joj se dogodilo, piše rtvstarapazova.rs.

Sastavni deo kampanje, koja je nastala u Kragujevcu kada su 2014. godine stradali maturanti, su i aktivnosti na društvenim mrežama, reklamni spotovi i filmovi kao i brojne demonstrativne situacije ali je akcenat ipak u direktnom razgovoru sa mladim ljudima.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Stara Pazova koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike