24SEDAM PANČEVO: Obeležena slava grada Pančeva Uspenje Presvete Bogorodice

29.08.2022

10:00

0

Autor: 24sedam

Velika Gospojina je ujedno i slava Hrama Uspenja Presvete Bogorodice

24SEDAM PANČEVO: Obeležena slava grada Pančeva Uspenje Presvete Bogorodice
Copyright Promo/ Grad Pančevo

Grad Pančevo danas proslavlja slavu grada, praznik Uspenja Presvete Bogorodice, u narodu poznatijem kao Velika Gospojina.

Svetoj liturgiji u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice, prisustvovali su predstavnici Gradske uprave grada Pančeva. Nakon Svete liturgije i pričešća krenula je litija ulicama Pančeva, Braće Jovanović, Karađorđevom, Vojvode Radomira Putnika, a zatim kroz Sokače do zgrade Gradske uprave, gde je na platou pred okupljenim vernicima upriličeno rezanje slavskog kolača.

Velika Gospojina je ujedno i slava Hrama Uspenja Presvete Bogorodice, te je Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva čestitao prvo slavu časnim ocima i sveštenstvu.

„Uspenje presvete Bogorodice je jedan od najvećih hrišćanskih praznika. Velika mi je čast i zadovoljstvo što i ove godine proslavljamo našu slavu zajedno. Zahvalio bih se i našim sugrađankama i sugrađanima koji svake godine u sve većem broju dolaze da zajedno svečano obeležimo ovaj dan, slavu grada. Nastavljamo tradiciju u skladu sa našom verom i istorijskim nasleđem okupljanja, jedinstva i međusobne ljubavi u našem Pančevu. Od srca Vam želim da slavu proslavite ispunjeni mirom i verom u napredak i sveukupno blagostanje. Sve najbolje želim, vama i vašim porodicama i srećana slava svima koji danas slave. Srećna slava Uspenja Presvete Bogorodice, slava grada i istoimenog hrama“ rekao je gradonačelnik Stevanović.

Rezanju kolača prisustvovalo je rukovodstvo Grada, predsednik Skupštine grada, članovi Gradskog veća, odbornici, poslanici, predstavnici vojske, policije i crkve, direktori javno-komunalnih preduzeća, ustanova i institucija, kao i mnogobrojne građanke i građani Pančeva. Ove godine domaćin slave je gradonačelnik Aleksandar Stevanović, kum slave je bio narodni poslanik Marko Mladenović, koji je kumstvo predao Milenku Čučkoviću, članu Gradskog veća grada Pančeva zaduženom za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Promo/ Grad Pančevo
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike