24SEDAM ŠABAC Grad dobitnik priznanja za razvoj partnerstva javnog i civilnog sektora

02.11.2022

16:45

0

Autor: 24sedam

Grad Šabac jedan je od 10 jedinica lokalnih samouprava koje su se istakle po doprinosu svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji

24SEDAM ŠABAC Grad dobitnik priznanja za razvoj partnerstva javnog i civilnog sektora
"Bez barijera do obrazovanja" - Copyright Opština Šabac

Grad Šabac je od Zaštitnika građana, a u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, dobio priznanje za razvoj partnerstva javnog i civilnog sektora u kreiranju pristupačnog okruženja i dostupnosti usluga za projekat "Bez barijera do obrazovanja". 

Grad Šabac jedan je od 10 jedinica lokalnih samouprava koje su se istakle po doprinosu svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji. 

Ovo priznanje uručeno je zbog ugradnje lifta i uređenja pristupa višim etažama objekta za osobe sa invaliditetom u Medicinskoj školi "Dr Andra Jovanović". 

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da je ponosan što je realizacijom ovog projekta omogućeno svim članovima Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga neometano kretanje, bez barijera, koje im omogućava da stignu do učenika medicinske škole koji će im, kroz praktičan nastavni rad, pružiti besplatne usluge masaže, pedikira, elektro terapije, kozmetičkih tretmana lica.

- Realizacijom ovog projekta, Medicinska škola "Dr Andra Jovanović" postala je prva obrazovna institucija u Šapcu koja je u potpunosti pristupačna osobama sa invaliditetom. Istovremeno, rad mladih sa osobama sa invaliditetom, koje koriste invalidska kolica, uklanja predrasude, poboljšava komunikaciju i međusobno razumevanje i omogućava bolju društvenu vidljivost osoba sa invaliditetom. Priznanje za rad na uklanjanju barijera i stvaranju pristupačnosti za sve građane Šapca je podstrek za nastavak izgradnje našeg grada kao grada budućnosti - istakao je gradonačelnik Pajić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike