Predstavljen projekat "321 Srbija": Dodeljena priznanja Dačiću, Vučiću, Čadežu, Novaku Đokoviću...

06.12.2022

06:33

0

Projekat je od nacionalnog značaja, budući da ima jedinstven i važan cilj, a to je da turistička sezona u Srbiji traje cele godine

Predstavljen projekat "321 Srbija": Dodeljena priznanja Dačiću, Vučiću, Čadežu, Novaku Đokoviću...
Copyright t. FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Projekat "321 Srbija" predstavljen je sinoć, kada su dodeljena i priznanja zaslužnima za promociju Srbije u svetu, među kojima su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, kao i teniser Novak Đoković.

Projekat je od nacionalnog značaja, budući da ima jedinstven i važan cilj, a to je da turistička sezona u Srbiji traje cele godine.

Podrazumeva promociju objedinjene turističke ponude Srbije u zemlji u inostranstvu i predstavlja prvi medijski projekat tog tipa, a nastao je na istraživanju nacionalne strategije.

Projekat "321 Srbija" je povezao sve ono što Srbija može da ponudi - vinski turizam, medicinski, planinski, banjski, zdravstveni, etno-turizam, srpsku gastronomiju, hotelske kapacitete, lov i ribolov, noćni život, festivale, reke i jezera sa posebnim akcentom na otkrivanje novih destinacija, mlade talente i srpsku dobrodošlicu.

Kroz projeka,t biće promovisani i mali proizvođači autentičnih srpskih proizvoda, i to van granica Srbije, a projekat će se odvijati u narednih 10 godina u pet faza.

 

Predsednik Aleksandar Vučić dobio je priznanje za najveći doprinos razvoju srpskog turizma i imidža Srbije u svetu, dok je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dobio priznanje za doprinos razvoju boljih diplomatskih odnosa Srbije sa svetom.

Dačić je ocenio da je projekat stvarno od nacionalnog značaja i dodao da će u ovoj godini prihod od turizma biti veći od milijardu evra, što je, kako ocenjuje, malo.

- Moramo da uradimo mnogo više jer imamo najveće bogatstvo, a to je Srbija. Prošao sam ceo svet, nigde nema lepše zemlje od Srbije. Ono što Srbiju razlikuje od drugih jeste gostoprimstvo, toplina, druželjubivost. Oni u svetu ne znaju šta je to. Zato, ko god hoće da nauči šta znači život sa dobrim ljudima, neka dođe u Srbiju - kazao je Dačić.

Priznanje za doprinos razvoju i organiziciji srpskih turistički proizvoda dobio je predsednik SDPS-a Rasim Ljajić, a priznanje za očuvanje i razvoj malih proizvođača pripalo je predsedniku Privredne komore Srbije Marku Čadežu.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski dobila je priznanje za doprinos razvoju Niša kao turističke destinacije, a priznanje za doprinos banjskom turizmu pripalo je predsedniku opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović. Svetski šampion i teniser Novak Đoković dobio je priznanje za najboljeg ambasadora Srbije u svetu u novijoj srpskoj istoriji, a umesto njega nagradu su preuzeli njegovi roditelji - Srđan i Dijana Đoković. Srđan Đoković istakao je da je Novak pokazatelj da ništa nije nemoguće kada se stvarno želi.

- U najgore vreme, kada je ulazak u zemlju i izlazak iz zemlje bio strašano težak, on je stasavao, trenirao je pod bombama, ali se nije predavao. Pokazao je da mi nismo genocidan narod, da smo stara evropska civilizacija. Svojim radom, trudom, odnosom prema svima u svetu, pokazao je da dolazi iz jednog fantastičnog naroda - srpskog naroda - kazao je Đoković.

Priznanje za doprinos očuvanju srpske muzike i umetnosti pripalo je osnivaču dečjeg hora "Čarolija" Leontini Vukomanović. 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike