Večeras će se kafići zatvoriti tačno u 23 časa! U suprotnom slede kazne, posebno u ovom gradu

14.10.2020

19:36 >> 12:47

0

Autor: Radmila Briza

Vlada Srbije usvojila je danas izmenjenu uredbu o merama za sprečavanje i suzbijanje koronavirusa, kojom je radno vreme ugostiteljskih objekata dozvoljeno do 1

Večeras će se kafići zatvoriti tačno u 23 časa! U suprotnom slede kazne, posebno u ovom gradu
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Vlada Srbije je danas, na preporuku Kriznog štaba, usvojila izmenjenu uredbu o merama za sprečavanje i suzbijanje koronavirusa, kojom je radno vreme ugostiteljskih objekata dozvoljeno do 11 sati uveče.

Odluka stupa na snagu odmah, dakle primenjivaće se već od 23.00, kada će, prema objavljenim informacijama, na teren izaći inspekcijske službe, koje će kontrolisati poštovanja te zabrane u svim gradovima, a posebno prestonici.

Ograničavanje radnog vremena do 23 časa je pooštravanje epidemioloških mera, jer su pojedini objekti koji imaju bašte, mogli da rade do jedan sat posle ponoći.

Inspektori će sve da kontrolišu

Kontrolisaće se prodavnice, ugostiteljski objekti, kafići i restorani, klubovi, ali i svi drugi lokali, osim apoteka i benzinskih pumpi, kojima je dozvoljeno da ostanu otvoreni i posle 23 časa.

Kako su nadležni istakli, kazniće se svi koji se budu oglušili i ne zaključaju svoje objekte u tačno vreme stupanja na snagu ove nove mere.

Podsetimo, u poslednja 24 časa u Srbiji je registrovan 151 novozaraženi koronavirusom, a članovi Kriznog štaba u više navrata su tvrdili da je epidemiološka situacija – zabrinjavajuća.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike