24SEDAM NEGOTIN Do nedelje 16. oktobra popisano 49 procenata stanovništva i 53 odsto domaćinstava

18.10.2022

11:22

0

Autor: 24sedam

Popis na terenu protiče bez većih problema , kazao je Ćirić

24SEDAM NEGOTIN Do nedelje 16. oktobra popisano 49 procenata stanovništva i 53 odsto domaćinstava
Negotin - Copyright Opština Negotin

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova koji je u toku u opštini Negotin, odvija se bez većih problema. Od početka popisa u našoj opštini je, zaključno sa nedeljom 16. oktobrom, popisano oko 50 procenata popisanih u odnosu na 2011. godinu, što je više od polovine imajući u vidu projekcije koje ukazuju na smanjenje broja stanovnika u prethodnoj deceniji.  

„Popis na terenu protiče bez većih problema iako je na početku bilo malo na društvenim mrežama o problemima i raznim teorijama zavera. Naši ljudi u istočnoj Srbiji su dobri domaćini, razumeju svoja prava i obaveze, tako da nemamo većih problema na terenu. Znamo da u opštini Negotin ima puno stanovnika koji su u inostranstvu i za takve ljude imamo mogućnost da podatke za njih daju njihovi najbliži rođaci i članovi domaćinstva koji su tu u Srbiji, tj u Negotinu i selima pored Negotina.“  izjavio je Slaviša Ćirić, načelnik Odeljenja statistike u Zaječaru.

Do sada je popisano oko 19.500 stanovnika ili 49 %, i 11.400 domaćinstava i stanova 53% stanova. Prvi zvanični podaci ovogodišnjeg popisa koji će trajati do 31. Oktobra, trebalo bi da budu dostupni već u novembru. Popis stanovništva, domaćinstava i stanova na teritoriji opštine Negotin sprovodi 75 popisivača koje kontroliše 11 instruktora.Popis se sprovodi putem lep top računara, a preporuka je da građani pripreme svoja dokumenta kako bi se postupak popisivanja ubrzao i olakšao.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Negotin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike