24SEDAM NEGOTIN Konkurs za privatnike koji se bave turizmom

07.10.2022

21:12

0

Autor: 24sedam

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemčke

24SEDAM NEGOTIN Konkurs za privatnike koji se bave turizmom
Negotin - Copyright Opština Negotin

U toku je drugi poziv Projekta EU za kulturno nasleđe i turizam namenjen privatnicima koji se bave turizmom  a žele da unaprede svoju ponudu i usluge. Konkurs obuhvata devet gradova i opština:  Negotin, Kladovo, Zaječar, Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, Smederevo, Topolu i Požarevac. 

Cilj konkursa je da se podrže održive ideje i rešenja koje će doprineti da se celokupna turistička ponuda regiona podigne na viši nivo, a time i poveća broj domaćih i stranih turista. Evropska unija je za ovaj konkurs opredelila 350.000 evra, a maksimalni iznos pojedinačnog granta iznosi 10.000 evra. Konkurs je otvoren do 21. oktobra.

Dobitnici bespovratnih sredstava na prethodnom konkursu „Konkurs za bespovratnu pomoć za prevazilaženje posledica KOVID-19 pandemije u sektoru turizma“ koji se takođe realizovao u okviru projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“ neće biti u mogućnosti da opet ostvare pristup sredstvima.

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemčke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.

Svu potrebnu konkursnu dokumentaciju možete pronaći na: https://www.eu-za-turizam.rs/eu-podrska-privatnom-sektoru-u-turizmu/

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Negotin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike