24SEDAM NEGOTIN Priređen prijem za decu iz negotinskog vrtića

06.10.2022

10:23

0

Autor: 24sedam

Iz budžeta opštine Negotin ove godine za funkcionisanje predškolskog, osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja izdvojeno je 236,5 miliona dinara

24SEDAM NEGOTIN Priređen prijem za decu iz negotinskog vrtića
Negotin - Copyright Opština Negotin

Tradicionalni prijem za decu iz negotinskog vrtića, osnovnih i srednjih škola u okviru manifestacije „Dečija nedelja“ priređen je danas u maloj sali Opštine Negotin. Predsednik Veličković razgovarao je sa najvažnijim članovima naše lokalne zajednice, decom o temama koje su njima važne.

„Deca su ukazala na to šta bi volela da se promeni u njihovim školama i gradu. Razgovarali smo o autobuskim stajalištima, fiskuluturnim salama i muzičkim festivalima. Važno je saslušati decu, prepoznati potrebe, njihove želje i obezbediti im što bolje uslove za srećno i bezbrižno odrastanje.“poručio je Veličković koji je obećao podršku i učešće u ekološkoj akciji negotinskih gimnazijalaca sledećeg četvrtka.

Deca su predsednika obradovala poklonima a najmlađa Julija Demkina iz Jekatarinburga koja je pre nekoliko meseci postala naša sugrađanka i pohađa Predškolsku ustanovu „Pčelica“, pesmom na maternjem jeziku. Tokom današnje posete deca su obišla predsednikov kabinet, skupštinsku salu i uslužni centar.

Iz budžeta opštine Negotin ove godine za funkcionisanje predškolskog, osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja izdvojeno je 236,5 miliona dinara. Lokalna samouprava je obezbedila besplatan vrtić za treće i svako naredno dete u porodici, stipendije za učenika i studente, prvarice za prvake, nagrade za najbolje učenike, besplatnu užinu za treće i svako naredno dete u porodici i decu slabijeg materijalnog stanja i besplatan prevoz za đake.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Negotin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike