Novi ciklon stiže u Srbiju: Sutra orkanski udari košave i preko 100 kilometara na sat

21.11.2022

17:16

0

Vazdušni pritisak biće znatno iznad normale

Novi ciklon stiže u Srbiju: Sutra orkanski udari košave i preko 100 kilometara na sat
Ilustracija - Copyright Profimedia

Sutra u našu zemlju dolazi novi, još snažniji ciklon sa Jadrana.

Očekuje se novi talas padavina, a košava će imati olujne, pa i orkanske udare od preko 100 kilmetara na sat, rekao je za Telegraf meteorolog Đorđe Đurić.

Sutra će nad centralnim Mediteranom jačati veoma snažan ciklon sa centrom iznad Đenovskog zaliva. Tokom dana će se taj ciklon premeštati dalje preko Jadranskog mora i dalje će jačati.

Vrednost pritiska u centru ciklona opašće ispod 988 milibara i on će donositi orkanski jugo i snažne grmljavinske oluje oblasti Jadrana.

Profimedia
 

- U Srbiji  će sutra ujutru biti tmurno i hladno sa maglom, ponegde i uz slab mraz. Tokom dana oblačno i osetno toplije, uz pojačanje jugoistočnog vetra, jer će nad našim područjem biti veoma izražen gradijent vazdušnog pritiska. Prema kraju dana i tokom večeri jugoistočni vetar u košavskom području imaće olujne udare više od 80 kilometara na sat, na jugu Banata i orkanske od 120 kilometara na sat, a olujna košava očekuje se i u Beogradu. Vazdušni pritisak biće znatno ispod normale.

Jutro će biti hladno, ali tokom dana malo toplije. Maksimalna temperatura od osam do 14, u Beogradu do 10 stepeni, ali će zbog jakog vetra subjektivni osećaj biti da je mnogo hladnije - dodaje Đurić.

Sredinom dana u zapadnim, a tokom poslepodneva, večeri i noći i u ostalim predelima Srbije očekuje se kiša, ali Srbija će i dalje biti u toplom sektoru ciklona, tako da se sneg očekuje samo na najvišim planinama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike