Zadnje je vreme došlo: Još jedna sramna krađa, lopovi ukrali 40.000 dinara iz hrama

15.11.2022

10:53

0

Ukraden je novac iz tri od ukupno četiri crkvene kase, pri čemu su počinioci oštetili i ikone

Zadnje je vreme došlo: Još jedna sramna krađa, lopovi ukrali 40.000 dinara iz hrama
Ikona - Copyright RINA

U Zapadnoj Srbiji desila se još jedna sramna krađa kada su za sada nepoznati počinioci ukrali oko 40.000 dinara iz crkve Svetog arhangela Gavrila u Čajetini.

Ukraden je novac iz tri od ukupno četiri crkvene kase, pri čemu su počinioci oštetili i ikone.

- Novac se nalazio u kutijama u koje vernici ostavljaju svoje priloge. Crkva je otvorena svakog dana, stoga je neko iskoristio momenat kad unutra nije bilo nikoga i odneo ga - potvrdili su sveštenici.

Pixabay
 

- Zadnje je vreme došlo, kad upadaju u crkve i kradu sa oltara. To je najveća sramota i greh, ne znam kako ih nije strah od Boga. Za mojih sedamdeset godina ovo prvi put čujem i vidim i ostao sam zgrožen. Da li je tolika nemaština pa ljudi više ne biraju sredstva, ili su lenji da sami zarade dinar nije mi jasno - kaže Radosav Dimitrijević iz Konjevića.

Kradljivac koji je odneo novac iz ove čačanske crkve od ranije je poznat policiji i ovo mu nije prva krađa koju je počinio u crkvi.

Foto: RINA
 

Podsetimo, juče je osvanuo snimak iz crkve u čačanskom naselju Konjevići na kom se vidi kako čovek krade novac sa ikona. Sa sobom je nosio šrafciger čime je olako obijao što se vidi i na snimku, bio je iskusan i trebalo mu je svega nekoliko minuta. 

Još jedan slučaj koji je zgrozio Srbiju desio se u crkvenom domu u selu Zdravinje kod Kruševca ukradene su vredne relikvije, a za tešku krađu osumnjičen je Kruševljanin Danijel D. (40).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA/24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike