Opljačkan crkveni dom kod Kruševca: Lopov odneo laptop, krune za venčanja i druge relikvije vredne više od 6.000 evra! (VIDEO)

14.11.2022

22:10

0

Osumnjičeni za tešku krađu iz Crkve Svetog Đorđa u selu Zdravinje je Danijel D. iz Kruševca

Opljačkan crkveni dom kod Kruševca: Lopov odneo laptop, krune za venčanja i druge relikvije vredne više od 6.000 evra! (VIDEO)
Copyright Profimedia Pixabay

Iz crkvenog doma u selu Zdravinje kod Kruševca ukradene su vredne relikvije, a za tešku krađu osumnjičen je Kruševljanin Danijel D. (40). Sporne noći osumnjičeni se pojavljuje na snimcima sigurnosnih kamera u krugu Crkve Sveti Đorđe. Istragu vodi Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu.

Pljačka se dogodila 26. septembra i na osnovu snimaka se može reći da se sve odigralo za par sati. Osumnjičeni kao da je imao informaciju da pop sa porodicom te noći nije kod kuće. Ipak, kako se vidi na snimcima, u 1.08 posle ponoći, ušetao je u dvorište, dugo zvonio i otišao. Dva minuta kasnije snimljen je dok ponovo zvoni. Oko tri sata ga na snimcima ima sa rancem na leđima, kako izlazi iz kuće, zatim, kako izlazi sa dve pune kese i napušta dvorište.

Bez kesa se ponovo vraća u kuću minut kasnije, kada se čuje neki lom u samoj kući. Oko 45 minuta kasnije preko puta crkvenog kompleksa zaustavlja se crveni auto. Meštani veruju da je osumnjičeni navodno imao pomoć pri odnošenju ukradenih stvari.

Trećina ukradenih stvari pronađena je sutradan u jednom objektu u istoj zdravinjskoj ulici (laptop, crkvene krune za venčanja). Odneti su, međutim, crkveni predmeti značajne vrednosti. Prema nekim procenama, vrednost plena premašuje 6.000 evra.

Danijel D., prema poslednjim saznanjima Novosti, nije u pritvoru.

Crkva Svetog Đorđa jedna je od najaktivnijih bogomolja u kruševačkom kraju. Poznati su po humanitarnim aktivnostima. 28. avgusta obeležili su 90 godina od osvećenja crkve, koliko i postoji Parohija zdravinjska.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike