Geronto-domaćice u Priboju dobile na poklon električne bicikle: Da lakše i brže stignu do starijih kojima je potrebna pomoć

23.12.2020

12:33 >> 12:36

0

Autor: Jovana Vrećo

Za njih su obezbeđena četiri električna bicikla, uz prateću opremu, kacige i sigurnosne lance

Geronto-domaćice u Priboju dobile na poklon električne bicikle: Da lakše i brže stignu do starijih kojima je potrebna pomoć
Copyright RINA/ Sajt opštine Priboj

Žene, domaćice odnosno negovateljice, koje i u Priboju pružaju pomoć u kući starijim osobama i licima kojima je potrebna nega, ubuduće će do njih stizati i na električnim biciklima. Bicikli dolaze kao podrška zaposlenima u oblasti socijalne zaštite, i to u vreme povećanog broja zaraženih virusom Covid-19.

Tako su u Priboj odnosno Centar za socijalni rad stigla četiri električna bicikla, uz prateću opremu, kacige i sigurnosne lance.

Bicikli rade na bateriju i mogu se voziti sa i bez elektro pogona, a sa jednim punjenjem može se preći i do 120 kilometara.Četiri bicikla, koje je dobio Priboj, prilagođeni su vožnji po brdovitim predelima.

Donacija je uručena kroz projekat nemačko – srpske razvojne saradnje „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe”,a obezbedila ih je Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

RINA/ Sajt opštine Priboj

– Ovo je do sada i najveća donacija GIZ-a Centru za socijalni rad, jer smo do sada kroz dve donacije obezbedili značajne količine zaštitnog i sanitetskog materijala, a bicikla će nam značiti za još veću afirmaciju usluga socijalne zaštite, koje su u ovom gradu i do sada bile na zavidnom nivou – rekao je Zoran Polić, direktor Centra za socijalni rad u Priboju.

Vođa projekta „Pomoć u kući za starija lica” Markus Majer rekao je da pomoć u kući jedna od najčešće korišćenih usluga socijalne zaštite.

– Donacijom električnih bicikala podržaćemo zaposlene u socijalnoj zaštiti i time olakšati dolazak do korisnika, a njihovom upotrebom imamo i pozitivan efekat na zaštitu životne sredine. Činjenica da su bicikli proizvedeni u Srbiji, dodatni je bonus, jer time podržavamo i razvoj domaće zelene ekonomije – ističe Majer.

Podrška GIZ-a obuhvata 16 gradova i opština, a do kraja godine biće uručeno ukupno 58 električnih bicikala – 26 prilagođenih brdskim i 32 namenjena ravničarskim terenima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike