Budžet Novog Sada premašio rekordnih 30 milijardi dinara

15.10.2020

12:12 >> 12:13

0

Autor: Jovana Vrećo

Budžet Novog Sada premašio rekordnih 30 milijardi dinara
Copyright Pixabay/ hpgruesen

Gradonačelnik Novog Sada Mioš Vučević izjavio je danas je budžet Grada premašio, kako je naveo, rekordnih i nezamislivih 30 miijardi dinara i da će iznositi 30 milijardi i 200 miliona.

– U odnosu na početak godine to je povećanje od 3,67 odsto – rekao je Vučević i dodao da je to ključna stvar i poruka za Novosađane da Novi Sad u najtežoj godini u 21 veku nije odustao ni od jedne važne stavke u bužetu.

– Nismo smanjili nijedno davanje, nismo odustali ni od jedne kapitalne investicije, ni od politike koju smo u gradu vodili poslednjih osam godina to me čini neizmerno ponosnim – rekao je Vučević, kome je ovo treći mandat na čelu glavnog grada Vojvodine.

Gradonačelnik Novog Sada dodao je da bez obzira “ko god i šta god mislio” ne zna da bilo ko može da nađe grad u Srbiji i šire koji ne smanjuje dramatično prihode.

– Novi Sad to nije činio. U ključnom segmentu nismo smanjivali prihodne, imamo fantastično ostvarenje prihoda, veliko hvala Novasađanima, Novom Sadu, privredi – to je odraz njihove snage, discipline grada – rekao je Vučević.

Gradonačelnik je rekao da je siguran da će dobar budžet biti pripremljen i za narednu 2021. godinu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike