24SEDAM ZRENJANIN Vidovdanska akademija i priznanja učenicima generacije u školskoj 2021/22. godini

28.06.2022

13:58

0

Ove godine za učenike generacije proglašeno je 43 osnovaca i srednjoškolaca

24SEDAM ZRENJANIN Vidovdanska akademija i priznanja učenicima generacije u školskoj 2021/22. godini
VIDOVDANSKA AKADEMIJA 2022 020 - Copyright Grad Zrenjanin

Tradicionalna Vidovdanska akademija, koju priređuju Organizacija “Svetosavlje” i Grad Zrenjanin, održana je u sali Kulturnog centra Zrenjanina. Uz prigodna obraćanja, uručena su priznanja učenicima generacije u svim zrenjaninskim osnovnim i srednjim školama u protekloj školskoj godini, kao i priznanje za postignute rezultate prosvetnom radniku. 

Ove godine za učenike generacije proglašeno je 43 osnovaca i srednjoškolaca - 31 u osnovnim i 12 u srednjim školama. Najbolji među najboljima istakli su se, ne samo ostvarenim rezultatima u školi, već i vanškolskim aktivnostima, uspesima na takmičenjima, u oblasti sporta, nauke, društvenog angažovanja. 

Grad Zrenjanin
 

Na tome su im čestitali i uručili nagrade gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i predsednik organizacije “Svetosavlje” Dragan Vidaković, a prigodnu vidovdansku besedu izrekao je sveštenik SPC, protođakon Predrag Nenin.

Grad Zrenjanin
 

- Jedan segment u vašem školovanju završavate u trenutku kada je naš grad ponovo u značajnom investicionom zamahu. Mnogo je u ovom trenutku gradilišta širom Zrenjanina, pripremamo se i za otvaranje novih, koja će menjati i privrednu i saobraćajnu i svaku drugu sliku grada. U lokalnoj samoupravi stvaramo ambijent koji će svima moći da obezbedi siguran posao i egzistenciju, da naš grad bude dobro mesto za život i rad, za sve one koji žele da u njemu ostanu ili dođu iz nekih drugih sredina. Želim vam da završite škole i fakultete koje planirate, da se školujete u bilo kom gradu, ali da se vratite u Zrenjanin, i ovde se ostvarite kao profesionalci u svom poslu, zasnujete porodice i doprinosite razvoju i grada i države Srbije - poručio je gradonačelnik, uz zahvalnost Organizaciji “Svetosavlje” na svemu što čini na afirmaciji i negovanju znanja, ličnih i porodičnih vrednosti, promociji najboljih među najboljima i to čini već dugi niz godina.

Grad Zrenjanin
 

U ime svih učenika generacije zahvalila se Sara Todorović, učenica OŠ “Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu, dobitnica više nagrada na takmičenjima i uspešna sportistkinja, članica kadetske reprezentacije Srbije u odbojci. 

Dodeljeno je ovom prilikom i posebno priznanje prosvetnom radniku za postignute rezultate u obrazovanju i vaspitanju učenika i primeru koji daje svojim odnosom prema deci, kolektivu i društvenoj zajednici, a ove godine zaslužila ga je Sofija Grujić, nastavnica fizike i hemije u osnovnim školama “Jovan Dučić” u Kleku i “Dositej Obradović” u Farkaždinu. Nagrađena je poveljom i novčanom nagradom, a po prvi put ovom prilikom, iz ruku predsednika Organizacije “Svetosavlje” Dragana Vidakovića uručena joj je i osveštana ikona Svetog Save, što će biti praksa i ubuduće. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina koji je dodelio sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike