24SEDAM VALJEVO Javni poziv za privredne subjekte za energetsku efikasnost

17.08.2022

15:03

0

Autor: 24sedam

Pravo učešća na ovom javnom pozivu imaju svi zainteresovani privredni subjekti koji ispunjavaju zakonom utvrđene uslove za obavljanje delatnosti

24SEDAM VALJEVO Javni poziv za privredne subjekte za energetsku efikasnost
Screenshot 2022-09-29 133732 - Copyright Printscreen / Youtube / Grad Valjevo

U okviru realizacije Programa za sprovođenje mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada na teritoriji grada Valjeva za 2022. godinu, raspisan je Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionioh pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote na teritoriji grada Valjeva u 2022. godini.

Javni poziv ja raspisan za privredne subjekte, koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionioh pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote.
Cilj sprovođenja ove mere je unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada Valjeva.

Pravo učešća na ovom javnom pozivu imaju svi zainteresovani privredni subjekti koji ispunjavaju zakonom utvrđene uslove za obavljanje delatnosti i koji ispunjavaju uslove definisane Pravilnikom i ovim Javnim pozivom, a koji vrše nabavku, radove i ugradnju materijala, opreme i uređaja.

Ukupna sredstva za program energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova iznose 60.000.000,00 dinara, od kojih je Ministarstvo rudarstva i energetike obezbedilo 30.000.000,00 dinara. Od ukupno 60.000.000,00 dinara, za ove dve mere koje su obuhvaćene Javnim pozivom opredeljeno je 20.000.000 dinara, do čega je 15.000.000 za prvu meru, a 5.000.000 za drugu meru.

Konkursna dokumentacija se može preuzeti na internet stranici grada Valjeva: www.valjevo.rs ili lično u prostorijama Gradske uprave grada Valjeva.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Valjeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike