24SEDAM VALJEVO Prvo veče Tešnjarskih večeri

05.08.2022

14:39

0

Autor: 24sedam

Na platou kod spomenika Žikici Jovanoviću Špancu održana je prezentacija novih Škodinih modela koje je pripremila auto – kuća ABC test iz Valjeva

24SEDAM VALJEVO Prvo veče Tešnjarskih večeri
SRT7927_1224x816-1024x683 - Copyright Grad Valjevo

35. Tešnjarske večeri je otvorio i podigao zastavu državni prvak u biciklizmu i član biciklističkog kluba “Sputnjik” iz Valjeva, Bogdanu Angelovskom. Njemu su se pridružili članovi ovog kluba.

Na platou kod spomenika Žikici Jovanoviću Špancu održana je prezentacija novih Škodinih modela koje je pripremila auto – kuća ABC test iz Valjeva.

Izložba ovogodišnjeg festivala Nemanjići – rađanje kraljevine otvorena je u Galerija Narodnog muzeja Valjevo u saradnji sa Radio televizijom Srbije. Tim povodom, prisutne su pozdravili upravnik Galerije RTS-a, Petar Đinović, zatim član Gradskog veća Valjeva zadužen za kulturu, Nenad Patijarević i kustos – etnolog u Narodnom muzeju Valjevo, Gordana Pajić.

Na konkurs Zeleni zavičaj pristiglo je više stotina fotografija, a najuspelijih 10 je priređeno za izložbu. Takođe, te fotografije su odličan prikaz lepota valjevskog kraja, te su, prema rečima Ane Marković, primenljive i u promotivne svrhe.

Proglašeni su pobednici foto konkursa “Zeleni zavičaj”, a najveći broj glasova dobila je fotografija Vesne Šikić.

Pozorišna predstava „U svetu Bajki“, odigrana je na letnjoj, otvorenoj sceni u bašti Doma vojske u Valjevu.

U Dvorištu valjevske Biblioteke, održano je veče domaćeg pisca Slavena Radovanovića čime je, u okviru 35. Tešnjarskih večeri, počeo sadržajan program “Zavičajni književni agape”.

Na Letnjoj pozornici na platou ispred Centra za kulturu održan je koncert Željka Samardžića.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Valjeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike