24SEDAM NEGOTIN I danas nastavljen program „Klasika u 11“

14.09.2022

11:17

0

Autor: 24sedam

Na otvorenoj sceni u centru grada, okupljena publika slušala je na harmonici Bojana Ducića, učenika trećeg razreda SMŠ Umetničke škole “Stevan Mokranjac“ iz klase profesora Stefana Nikolića

24SEDAM NEGOTIN I danas nastavljen program „Klasika u 11“
Screenshot 2022-09-27 173030 - Copyright mokranjcevi-dani.com

Program „Klasika u 11“ petog festivalskog dana otvorio je Rečitativom igara iz opere “Seviljski berberin“ Stefan Nikolić, profesor harmonike u Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“. Nikolić ima zvanje master muzički umetnik-akordionista na Fakultetu umetnosti u Nišu. Pobednik je brojnih takmičenja u zemlji i inostranstvu, među kojima se izdvajaju prvo mesto na Svetskom trofeju harmonikaša 2021. godine i treće mesto na prestižnom američkom takmičenju “Accordion Stars“ ove godine.

U nastavku programa, na otvorenoj sceni u centru grada, okupljena publika slušala je na harmonici Bojana Ducića, učenika trećeg razreda SMŠ  Umetničke  škole “Stevan Mokranjac“ iz klase profesora Stefana Nikolića. On je izveo Vlasov “Arhipelag Gulag“, Šamovo „Jutro u šumi“ i Bonakovu „Baladu“, pišu mokranjcevi-dani.com.

Tijana Petrović, učenica trećeg razreda SMŠ Umetničke  škole “Stevan Mokranjac“ na violini je izvela Krajslerove “Ljubavne jade“ uz korepeticiju profesora Predraga Grujića, koji je ispratio i nastup solo pevača Anđele Jovanović učenice četvrtog razreda SMŠ  Umetničke škole “Stevan Mokranjac“ i Jelene Dragomirović, studentkinje druge godine Fakulteta muzičke umetnosti u Nišu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Negotin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike