24SEDAM NEGOTIN Predstavljena izložba "Eho muzike"

11.09.2022

18:50

0

Autor: 24sedam

Tematsko osnovno polazište, imajući u vidu povezanost Likovne kolonije i festivala „Mokranjčevi dani“ u čijem se pratećem programu izložba nalazi je muzika

24SEDAM NEGOTIN Predstavljena izložba "Eho muzike"
Screenshot 2022-09-27 164807 - Copyright mokranjcevi-dani.com

Ovogodišnji saziv Likovne kolonije „Eho muzike“ negotinskog Doma kulture „Stevan Mokranjac“ činili su umetnici mlađe i srednje generacije čija je zajednička nit ljubav prema fotografiji i digitalnim medijima. Izložba, kao prateći program 56. „Mokranjčevih dana“, sadrži radove devetoro vizuelnih umetnika iz Kraljeva, Niša, Pančeva i Beograda. Festivalskoj publici predstavljeni su radovi Smiljke Jovanović, Milice Nikolić, Jane Mitrovske, Marije Konjikušić, Borisa Stanića, Nikole Gocića, Vuka Palibrka, Milana Perišića i Bojane Minović.

„Za sve ove godine se Fond umetničkih dela Doma kulture zaista toliko uvećao da mi sada imamo značajnu kolekciju koja se nalazi u našem depou i koju jednom godišnje izlažemo u okviru stalne postavke, a jedan deo se nalazi u javnom prostoru u našem gradu – drugim preduzećima što je dobro jer su i ta dela takođe dostupna javnosti“ – rekao je otvarajući izložbu mr Milan Radosavljević, urednik likovnog programa Doma kulture „Stevan Mokranjac“.

Radosavljević je podsetio da je Likovna kolonija osnovana 1999. godine a zatim sa publikom podelio lična zapažanja vezana za njen rad. Poslednjih godina, kako kaže, učesnici su uglavnom mlađi i digitalno pismeni likovni umetnici sa kojima je izuzetno brzo i lako ostvariti komunikaciju, što nije bio slučaj na početku rada Likovne kolonije. Njima je, danas, daleko lakše da nađu put do svoje publike i tržišta i unovče svoje znanje što je veoma dobro, ali može predstavljati i opasnost da neki jako talentovani ljudi koji bi značajno dali doprinos svojoj umetnosti to ne postignu jer ih je put odneo u komercijalne vode, navode mokranjcevi-dani.com.

Inače, tematsko osnovno polazište, imajući u vidu povezanost Likovne kolonije i festivala „Mokranjčevi dani“ u čijem se pratećem programu izložba nalazi je muzika.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Negotin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike