24SEDAM NEGOTIN Njegova svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije u Negotinu

23.09.2022

12:26

0

Autor: 24sedam

Pozdravljajući Njegovu Svetost episkop timočki Ilarion poglavaru Srpske pravoslavne crkve Patrijarhu Porfiriju poželeo je dobrodošlicu i prijatan boravak u Timočkoj eparhiji

24SEDAM NEGOTIN Njegova svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije u Negotinu
308591053_455737379913892_7909371195614921502_n - Copyright Opština Negotin

Ha negotinskom centralnom gradskom trgu danas je priređen svečani doček Njegovoj svetosti, Patrijarhu srpskom g. Porfiriju. Dočekali su ga pored  brojnih građana, sveštenstva Eparhije Timočke, Arhijerejskog namesništva Negotin, monaštva manastira Bukovo i Vratna, Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, njegov zamenik Bogdan Gugić, mr Milan Uruković, predsednik SO Negotin, Dragiša Ivković, zamenik predsednika SO Negotin, Zorica Mijušković, načelnik OU Negotin, načelnici Borskog i Zaječarskog okruga, gradonačelnici i predsednici opština iz okruženja, predstavnici Vojske Srbije, brojnih republičkih,opštinskih institucija i preduzeća.

Pozdravljajući Njegovu Svetost episkop timočki Ilarion poglavaru Srpske pravoslavne crkve Patrijarhu Porfiriju poželeo je dobrodošlicu i prijatan boravak u Timočkoj eparhiji.

Zahvalivši na lepim rečima dobrodošlice i bratske ljubavi, Patrijarh srpski pozdravio je mnogobrojni vernike. U svojoj arhipastirskoj besedi Njegova Svetost govorio je o važnosti zajednice i jedinstva koje se temelji na Hristu i Crkvi Njegovoj.

„Ono, braćo i sestre, što nas čini neraskidivo jednim i jedinstvenim, ono što nas čini zajednicom, jeste naš temelj, naš krajeugaoni kamen a to je Gospod naš Hristos. To jedinstvo nije apstraktno, nije ideologija ljudska i samim tim prolazna, to jedinstvo jeste u molitvi, jeste u Crkvi, jeste u svetoj Liturgiji“, poručio je Patrijarh.

Patrijarh srpski g. Porfirije je uručio arhijerejsku zahvalnicu Vladimiru Veličkoviću, predsedniku Opštine Negotin za za doprinos u obnovi Parohijskog doma pri Hramu Svete Trojice u Negotinu.

Patrijarh srpski g. Porfirije je osveštao nedavno obnovljen Parohijski dom pri Hramu Svete Trojice. Parohijski dom je posle 116 godina od izgradnje, rekonstruisan sredstvima Opštine Negotin i Kancelapije za saradnju sa verskim zajednicama Republike Srbije. Renoviranje doma je podržano sa 7,2 miliona dinara.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Negotin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike