24SEDAM ŠABAC Pismo gradonačelnika Fuđimija gradonačelniku Šapca

05.09.2022

14:02

0

Ove godine navršava se 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i Japana

24SEDAM ŠABAC Pismo gradonačelnika Fuđimija gradonačelniku Šapca
japan-g3fa2ea90a_1280 - Copyright Pixabay

Povodom početka obeležavanja Dana japanske kulture u Šapcu, gradonačelniku Šapca dr Aleksandru Pajiću stiglo je pismo iz Japana od gradonačelnika Fuđimija Micuhira Hošina. Ove godine navršava se 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i Japana i 40 godina od bratimljenja Šapca i Fuđimija. Gradonačelnik Fuđimija pozvao je predstavnike Grada Šapca na svečanosti povodom obeležavanja godišnjice bratimljenja ova dva grada i istakao da se nada da će prijateljske veze između Šapca i Fuđimija biti još jače.

Poštovani gradonačelniče Pajiću,

Iskreno se zahvaljujem Vama i svima ostalima uključenim u onlajn sastanak koji smo bili u mogućnosti da održimo u vezi sa budućim projektima razmene između naša dva grada. Prijateljski razgovor i razmena iskustva su bili izuzetno značajni za mene.

Iako smo bili veoma razočarani time što nas je pandemija sprečila da Vas pozovemo u Japan na proslavu pedesetogodišnjice našeg grada prošlog aprila, restrikcije aktivnosti povezane sa kovidom, i imigracione restrikcije su konačno ukinute, i sa zadovoljstvom Vas pozivamo na našu komemorativnu ceremoniju i svečanosti koje počinju u četvrtak 20. oktobra i traju do nedelje 23. oktobra ove godine.

Biće jesen u Japanu, vreme će biti lepo, i to je doba žetve. U našem gradu će se održavati Fuđimi Furusato (rodni grad) festival – naš najveći događaj u godini – u subotu, 22. oktobra. Takođe, planiramo da proslavimo godišnjicu našeg bratskog grada sledećeg dana, u nedelju 23. oktobra. Verujemo da bi bilo prikladno da Vi i Vaša grupa prisustvujete ovim događajima.

Ove godine će se obeležiti četrdeseta godišnjica bratskih odnosa između Šapca i Fuđimija, kao i 140 godina prijateljskih veza između Republike Srbije i Japana. Da bismo proslavili ovu važnu godinu, nadamo se da ćemo dočekati Vas i Vašu grupu u Japanu da ojačamo naše prijateljske veze.

Na kraju, primite moje srdačne najbolje želje za dobro zdravlje i napredak Vas, kao i građana Vašeg predivnog grada.

S poštovanjem,

Micuhiro Hošino
Gradonačelnik Fuđimija

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike